1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

8000 miles and i have a noisy heater fan. wtf?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by teej, Nov 5, 2010.

  1. Nov 5, 2010 at 8:18 AM
    #1
    teej

    teej [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Member:
    #45734
    Messages:
    36
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    '10 TRD Sport Dbl Cab
    OEM bed mat, Extang Trifecta tonneau, XM satellite radio, remote start, bull bar, hella 500s
    just picked up my 2010 taco two weeks ago with 8000 miles on it. And of course when i take it home i notice that when i have the heat on i hear a high pitched whine coming from the fan that blows it through one of the vents. I know this since when i turn the heat off it stops.

    Does anyong else have this issue? I was thinking of somehow getting to that fan behind the vent and spraying wd-40 on it or something to stop the whine. Its just really annoying and unless i have the radio cranked i can hear it.
     
  2. Nov 5, 2010 at 8:22 AM
    #2
    Danny

    Danny Active Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Member:
    #37135
    Messages:
    33
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Colorado Springs, CO
    Vehicle:
    2010 DC TRD Sport - SOLD :(
    I have a 2010 w/ ~6000 miles and have the same issue. It only seems to happen on the lowest speed setting. I have been meaning to take it in and have them fix it, but for some reason it doesn't do it when I am within about 2 miles of the dealership......
     
  3. Nov 5, 2010 at 8:23 AM
    #3
    boss1041

    boss1041 Well-Known Member

    Joined:
    May 22, 2010
    Member:
    #37647
    Messages:
    152
    Gender:
    Male
    First Name:
    chad
    valdosta, georgia
    Vehicle:
    07 dc 6 speed trd or, 95 auto
    Try checking the cabin filter behind the glove box mine made a clicking sound when I bought it somehow some leaves and trash had got in there. I wouldn't spray wd unless u like the way it smells in the cab
     
  4. Nov 5, 2010 at 8:36 AM
    #4
    boss1041

    boss1041 Well-Known Member

    Joined:
    May 22, 2010
    Member:
    #37647
    Messages:
    152
    Gender:
    Male
    First Name:
    chad
    valdosta, georgia
    Vehicle:
    07 dc 6 speed trd or, 95 auto
    Just checked figured I'd pass it on look under the recent threads there are a lot of helpful things in the other thread. Can't post link I'm on my phone. Seems to be a tab on it
     
  5. Nov 5, 2010 at 8:38 AM
    #5
    BeardedWeirdo

    BeardedWeirdo Junior Mint

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Member:
    #30870
    Messages:
    624
    Gender:
    Male
    Texas
    Vehicle:
    2010 AC SR5 PreRunner
    Barcelona Red Pop & Lock, Tint, New Shoes, Removed Rear Headrests, Grille(in the works)
    Motorshooter probably test drove it before you bought it. :D
     
  6. Nov 5, 2010 at 8:40 AM
    #6
    macgyver

    macgyver Well-Known Member

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Member:
    #21173
    Messages:
    3,590
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brad
    Canton, GA
    Vehicle:
    '13 Tundra double cab SR5 4x4
    Welcome to the club...although mine went away after a while on its own.
     
  7. Nov 5, 2010 at 8:42 AM
    #7
    newbtacoma

    newbtacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Member:
    #40878
    Messages:
    84
    Gender:
    Male
    Houston, TX
    Vehicle:
    2010 Super White Sport
    Mine does it A/C or heater - its like the fan motor isnt oiled enough.
     
  8. Nov 5, 2010 at 8:46 AM
    #8
    Mark C.

    Mark C. If you want it bad, you usually get it bad!

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Member:
    #26250
    Messages:
    1,248
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Connecticut
    Vehicle:
    2010 MGM SR5 4WD AC
    LED Dome, Reed Switched LEDs in Glove Box and Center Console, Bumper Fogs, Tailgate anti-theft, LEDs over Cig lighter, Back-up camera anytime, Outside Temp add-on, Hidden GPS power, Sockmonkey 3rd Brakelight decal, 4X4 switch illumination, reed switch controlled engine compartment Flood LEDs, Elite Hitch Cover, Plasti-dipped cupholders and door switch control panels, Elite Hitch Cover.
  9. Nov 5, 2010 at 8:48 AM
    #9
    krimson

    krimson Nothin

    Joined:
    May 17, 2008
    Member:
    #6714
    Messages:
    3,412
    Vehicle:
    TRD Off Road
    OME 3" lift with 885 coils. OME Shocks with TSB 1.5 AAL. 285/75/16 KM2s. XD Hoss 16" wheels. DDM Tuning 6000K HIDs, H10 6000K Fogs. BHLM. Debaged. 20% tint on front windows.
    I just got mine done, the dealership gave me problems with it though. The mechanic kept on telling me he couldnt hear it when he would drive my truck. Funny thing it started to do it before i got to the dealership and after i left. Long story short i bugged them enough and they replaced it for me.
     
  10. Nov 5, 2010 at 10:12 AM
    #10
    MenaceAllen

    MenaceAllen Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Member:
    #27697
    Messages:
    137
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Fargo, ND
    Vehicle:
    2010 Super White TRD Sport
    Alpine W505 Deck, GPS, WeatherTech Mats, Vent Visors, 18" KMC Monsters w/ Nitto Terra Grapplers, 20% Tint, Bed Mat, Eibach Coils, Blistein 5100's, Rear 1.5" AAL, Lorado Access Cover, TREX Angry Eyelids, AstroStart, 6k H.I.D's
    Happened to me too. I took it to the dealership and they replaced the motor.
     
  11. Nov 5, 2010 at 10:14 AM
    #11
    surfsupl

    surfsupl Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,572
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    You should be able to fix it yourself w/the help of this site or use your warranty. (if it came w/one)..............good luck.
     
  12. Nov 5, 2010 at 10:14 AM
    #12
    BEEFY_CHEESY_TACO

    BEEFY_CHEESY_TACO DUDE MAN BRO

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Member:
    #34112
    Messages:
    809
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hot Carl!!!
    Roy UT
    Vehicle:
    2010 TRD-Off Road TACO Extra value package
    Icon Ext Travel w/ Resi Front and rear, Dakar leaf springs, total chaos UCA's, color matched rear bumper, color matched satoshi grille with black chrome TRD emblem, konig countersteer offroads (black) w/ 285/75 Duratracs, sockmonkey Trailiens 3rd tail light cover, Tacomaworld.com sticker (made by me), debadged all around, Relentless Front Bumper, Sliders, Rear bumper, and bed bars with Yakima rack w/ full size spare, shovel, hi-lift
    mine had a bearing go out in the fan motor. dealership replaced it no problem and only took about an hour...
     
  13. Nov 5, 2010 at 10:15 AM
    #13
    supataco

    supataco Shaq-enzy Falls

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Member:
    #44145
    Messages:
    175
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ichiro
    Oahu - Hawaii
    Vehicle:
    2010-SSM-AC-TRDSport-PreRunner
    -17" 4Runner Trail Wheels (265/70/17) -OEM Tube Steps -Tailgate Security Clamps -Trimmed Mudflaps -Bed Bar -Kobalt Box -Bed Mat -Toyota Mats
    Hope you were able to watch them install the new parts... they probably wiped their ass with em before installing O_O.
     
  14. Nov 5, 2010 at 10:17 AM
    #14
    krimson

    krimson Nothin

    Joined:
    May 17, 2008
    Member:
    #6714
    Messages:
    3,412
    Vehicle:
    TRD Off Road
    OME 3" lift with 885 coils. OME Shocks with TSB 1.5 AAL. 285/75/16 KM2s. XD Hoss 16" wheels. DDM Tuning 6000K HIDs, H10 6000K Fogs. BHLM. Debaged. 20% tint on front windows.
    lmao no, my friend is a tech at the dealership so i was able to watch it being done :spy:
     
  15. Nov 5, 2010 at 11:56 AM
    #15
    MachoTaco10

    MachoTaco10 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Member:
    #31366
    Messages:
    390
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    New Hampshire
    Vehicle:
    2010 Tacoma TRD Sport
    tsb for it, had mine repaced last month
     
  16. Nov 5, 2010 at 12:05 PM
    #16
    airsoft_warrior

    airsoft_warrior Batman

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Member:
    #4861
    Messages:
    1,107
    Gender:
    Male
    First Name:
    Batman
    Edgewater, Maryland
    Vehicle:
    Batmobile
    Smoked Tail lights, Secondary Air filter removed, Super 40 Flowmaster Muffler, Drop in AFE filter, Mesh Grillecraft, Bilstein 5100, Halo Projector headlights, Blinglights foglights, Batman Emblem, Roll/Show Bar, 20% tinted windows, Rear TSB
    I had mine replaced in april with 45000 miles on the truck now its doing it again when will the madness end?
     
  17. Nov 5, 2010 at 12:57 PM
    #17
    teej

    teej [OP] Active Member

    Joined:
    Nov 5, 2010
    Member:
    #45734
    Messages:
    36
    Gender:
    Male
    NH
    Vehicle:
    '10 TRD Sport Dbl Cab
    OEM bed mat, Extang Trifecta tonneau, XM satellite radio, remote start, bull bar, hella 500s
    thanks guys. i printed the tsb so i'll bring it with me when i make it to the dealer to back me up. we'll see what happens
     
  18. Nov 5, 2010 at 10:34 PM
    #18
    saskcan

    saskcan Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2009
    Member:
    #20760
    Messages:
    53
    Gender:
    Male
    First Name:
    Curtis
    Saskatchewan
    Vehicle:
    2010 sport 6spd
    some accessories
    i have 12k miles on my 2010 tacoma and my fan squeels like a pig on all settings (low-high) but most noticeable at the lower speeds. its so loud it overpowers my radio and makes me not use my fan as often. are you serious toyota? a fan cant last 1 year?
     
To Top