1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

93 TOY pu. PROBLEMS

Discussion in '4 Cylinder' started by ducrnd, Jul 31, 2012.

  1. ducrnd

    ducrnd [OP] New Member

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Member:
    #83801
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    cincinnati area
    Vehicle:
    93 4x4 4cyl
    na
    I have a 93 Toy PU 4 cylEFI 4x4. Man trans. Recently I have had a issue of No starting. It will turn over then die. If I put it in reverse to start it , it hops then sputters , but starts.. I have put a new fuel fulter and it starts, BUT if I let the revs fall below 2500 it dies.. above 25 runs like a rabbit....... COuld this be a fuel pump issue ????
    ducrnd@yahoo.com
     
  2. LDurchy

    LDurchy Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2012
    Member:
    #77643
    Messages:
    93
    Gender:
    Male
    Cedar Falls, Iowa
    Vehicle:
    2014
    I too have 4 cyl, 1993, manual shift. Not had that problem. But still breaking in at about 120,000 mi. Possible old injectors? I do use BOSH Platinum tip plugs and only change them ...mmmm....maybe every 50,000 mi. or when I just respect their age and change them. Any good diagnostic shops in your area? The higher revs could be a clue. Have you tried that Seafoam stuff in the fuel, or an injector cleaner? I burn ethonal fuel and it seems to keep my system clean. Yup, likely giving up a tad on milage, but it will keep the system clean.
    Good luck.
     
To Top