1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

ABS, Brake! & Traction Control lights on

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by WebberLander, Jun 2, 2017.

  1. Apr 15, 2021 at 5:36 AM
    #141
    jdvailco

    jdvailco Well-Known Member

    Joined:
    Apr 20, 2012
    Member:
    #77299
    Messages:
    53
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    92 2wd reg cab 4cyl manual >> 05 Prerunner Access Cab 4 cyl manual >> 15 2wd access cab 2.7
    Thanks so much for the clarification.
     
  2. Jun 30, 2021 at 4:01 PM
    #142
    mreen428

    mreen428 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Member:
    #144275
    Messages:
    315
    Gender:
    Male
    First Name:
    Shmatty
    Queens, NY
    Vehicle:
    11 DCSB TRD Spt
    Have these all lit up on my dash. Had my buddy read the code and it said driver rear wheel speed sensor. Replaced that and lights still on. Replaced harness and lights still on.

    I had no problems until I backed down my driver and the garbage can was under the truck that cracked the wheel speed sensor. I’m wondering if something else broke in the bearing that the sensor goes into?
    What is that part called?

    Thanks in advance.
     
    Last edited: Jun 30, 2021
  3. Jun 30, 2021 at 6:53 PM
    #143
    WOODY2

    WOODY2 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2014
    Member:
    #125541
    Messages:
    105
    Gender:
    Male
    RAMONA,CA.
    Did you clear the code or just replace?
     
  4. Jul 1, 2021 at 5:21 AM
    #144
    mreen428

    mreen428 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Member:
    #144275
    Messages:
    315
    Gender:
    Male
    First Name:
    Shmatty
    Queens, NY
    Vehicle:
    11 DCSB TRD Spt
    replaced sensor and harness, and cleared the code. Same code back on.
     
  5. Jul 2, 2021 at 8:41 PM
    #145
    slotsurfer

    slotsurfer New Member

    Joined:
    Jul 2, 2021
    Member:
    #370243
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2016 Trd off road
    I am having the exact same issue. Replaced sensor, wire harness is fine and reads well on multi meter. I had my shop look at it and they said they think it’s the actual abs mod. Which is like 1500 bucks. I am hoping to try everything before that.

    Could it be the actual sensor connection? Something with the Wheel bearings? With all the lights on I have no bsm, 4 wheel drive failure to engage warning (but seems 4x4 is actually still engaging).
     

Products Discussed in

To Top