1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

AC&Heater fan

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Edgehunter, Oct 15, 2019.

  1. Oct 15, 2019 at 5:48 PM
    #1
    Edgehunter

    Edgehunter [OP] Active Member

    Joined:
    Mar 30, 2019
    Member:
    #288470
    Messages:
    33
    Gender:
    Male
    Hickory. N.C..
    Vehicle:
    08 Black Tacoma TRD SR5 OR 4.0 6spm
    Not yet
    Noticed this morning, my fan is not working on low..med..med high...but is on high.
    Pretty sure it worked the last week or two when I cut it on..I know it did last month..had the AC on low..med...
    Any ideas? Switch?
     
  2. Oct 15, 2019 at 6:49 PM
    #2
    skiergd011013

    skiergd011013 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 13, 2014
    Member:
    #138178
    Messages:
    2,618
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2010 TRD Offroad 4x4 AC SSM
    It is the blower motor resistor/plug. You need this from Amazon, it comes with both parts. The new plug needs to be spliced on. Here is the simple wiring diagram. This has been happening off and on to me for months. I just did this and it fixed it. The new resistor is different than the original, so hopefully it never burns up again Screenshot_20191003-174242_Chrome.jpg
    Genuine Toyota 87138-04052 Blower Motor Resistor
     
    Edgehunter [OP] likes this.
  3. Oct 16, 2019 at 4:39 AM
    #3
    Fullboogie

    Fullboogie Well-Known Member

    Joined:
    May 8, 2017
    Member:
    #218539
    Messages:
    971
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dave
    Houston
    Vehicle:
    2007 Prerunner & 2008 4Runner
    Good lord there has to be two dozen threads on this in the last month.
     
  4. Oct 21, 2019 at 12:39 PM
    #4
    Csay7805

    Csay7805 Member

    Joined:
    Apr 3, 2013
    Member:
    #101235
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2005 Tacoma SR5 TRD 4x4 Sport
    Working on it!
    Holy crap! Two dozen?? Mine just crapped out yesterday but I had noticed for some time the power on the lower settings diminishing. So is this the right fix?!?!
    @Fullboogie.
     
  5. Oct 21, 2019 at 1:02 PM
    #5
    JimIowa

    JimIowa Well-Known Member

    Joined:
    Apr 1, 2018
    Member:
    #249066
    Messages:
    342
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jim
    Des Moines, Iowa
    Vehicle:
    2015 TRD OR DCSB
    "Park Avenue" ACDF horns
    Csay7805 likes this.
  6. Oct 21, 2019 at 1:31 PM
    #6
    Edgehunter

    Edgehunter [OP] Active Member

    Joined:
    Mar 30, 2019
    Member:
    #288470
    Messages:
    33
    Gender:
    Male
    Hickory. N.C..
    Vehicle:
    08 Black Tacoma TRD SR5 OR 4.0 6spm
    Not yet
    I fixed it yesterday... Skiergd hooked me up...got my package Sunday morning from Amazon
     
  7. Oct 21, 2019 at 6:12 PM
    #7
    Csay7805

    Csay7805 Member

    Joined:
    Apr 3, 2013
    Member:
    #101235
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2005 Tacoma SR5 TRD 4x4 Sport
    Working on it!
    How easy is the R&R? (Remove and replace) Thanks gents!
     
  8. Oct 21, 2019 at 6:16 PM
    #8
    Edgehunter

    Edgehunter [OP] Active Member

    Joined:
    Mar 30, 2019
    Member:
    #288470
    Messages:
    33
    Gender:
    Male
    Hickory. N.C..
    Vehicle:
    08 Black Tacoma TRD SR5 OR 4.0 6spm
    Not yet
    Simple job...the back screw kinda hard to get to..lol...
     
    Csay7805 likes this.

Products Discussed in

To Top