1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Aftermarket Bumper owners look here...question

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Gossamer, Jul 20, 2010.

  1. Jul 20, 2010 at 8:19 PM
    #1
    Gossamer

    Gossamer [OP] Howard Roark

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Member:
    #21438
    Messages:
    166
    Gender:
    Male
    for those of you with aftermarket bumpers, did you have to do anything to the support mounts from the original bumper to keep the headlights from being more loose than they were originally? I have a little bit of rattle from my driver's side head light and am developing an f'ing annoying squeak from the passenger side front...both I think are from the fact that when i removed the braces after the front bumper cover, things weren't as snug as factory. Does this make any sense? if so give me some help here...i have a Shrockworks bumper but that shouldn't make too much of a difference. thanks for any help.:confused:
     
  2. Jul 20, 2010 at 8:25 PM
    #2
    kinetik873

    kinetik873 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 25, 2008
    Member:
    #9468
    Messages:
    1,522
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    Springfield, Va.
    Vehicle:
    '08 TRD
    OME 3" lift, ARB bumper,DTRL, CB radio in console, 5lb fire extinguisher in bed. SockMonkey decals, Allpro rear bumper, UWS 42" bed box, Wet Okoles all around, snorkel, Pioneer Av3200, ..yadda yadda yadda
    First: I love the picture in your avatar. Right on.
    Secondly, I run an ARB on mine and dont have that problem (knock knock), you may want to check the tightness of all the bolts that hold the lights in place. Anyone else?
     
  3. Jul 20, 2010 at 8:25 PM
    #3
    brutalguyracing

    brutalguyracing BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
  4. Jul 20, 2010 at 8:33 PM
    #4
    Fire931

    Fire931 Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Member:
    #12687
    Messages:
    3,244
    Gender:
    Male
    VA
    Vehicle:
    00 4Runner
    i added some braces to mine when i put everything together to keep it all nice and tight.... not sure that i have any pictures of it right now though.
     
  5. Jul 21, 2010 at 7:15 AM
    #5
    toytacoma22

    toytacoma22 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Member:
    #31405
    Messages:
    268
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    COS
    3" Icon Lift, TC UCA, OME Dakars, Allpro front and rear bumpers.
    Are you running an All Pro? I kept the braces on mine there is no fitment issue at all leaving them on with the bumper.
     
  6. Jul 21, 2010 at 6:02 PM
    #6
    Gossamer

    Gossamer [OP] Howard Roark

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Member:
    #21438
    Messages:
    166
    Gender:
    Male
    crap...the last thing i want to do is take this friggin thing off and put braces back on. Any ideas????

    It's a Shrockworks bumper...i'll take some pics this weekend.
     
  7. Jul 21, 2010 at 6:04 PM
    #7
    brutalguyracing

    brutalguyracing BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
  8. Jul 21, 2010 at 6:19 PM
    #8
    06redtacoma

    06redtacoma Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Member:
    #37084
    Messages:
    594
    Gender:
    Male
    Alabama
    Vehicle:
    06 Trd Offroad
    Lifted, Slider, stock rack, rear mounted winch in stock bumper, brush guard, Sound system, ipod to car, tint, wheel spacers, 285 bfg AT,
    how is that shrockworks holding up? hit anything significant with it? winch much from it? does it pull away from the truck at all? sorry i know this isnt helping you.
     
  9. Jul 21, 2010 at 6:27 PM
    #9
    rmarqu2

    rmarqu2 YES... i am a murse....

    Joined:
    Aug 25, 2009
    Member:
    #21729
    Messages:
    472
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roger
    Baton Rouge
    Vehicle:
    09 Black 4x4
    FOX 2.5 coilovers, FOX 14" rears, AP expos, AP front plate bumper and skid, lightforce 240 blitz, warn m8000, 3/8 amsteel, BAMF sliders, cheap Chinese rock lights, ARB lockers all around
    I have the exact same problem as you but it's coming from my passenger side. I just found where it was rubbing and reached in through the foglight hole and shoved a small piece of rubber padding i had on the floor of my garage in between the truck and bumper. I plan on doing a more temporary fix by trying to put back on the flimsy-ass triangle support bar that all-pro's instructions told me to take off and cutting a notch where it's rubbing. It's been about a week and the piece of rubber still hasn't fallen out, but hey no squeak for now! (except for my rear leaf springs!!!)
     
  10. Jul 21, 2010 at 6:29 PM
    #10
    Fire931

    Fire931 Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Member:
    #12687
    Messages:
    3,244
    Gender:
    Male
    VA
    Vehicle:
    00 4Runner
    i'll try and snap a picture of what i have made up for mine if i can.. pretty simple setup just a strip of 1" aluminum i cut down and drilled some holes in to mount it with then bent it by hand into shape.. should be able to do it with the bumper still on the truck, just pull the grill.
     
  11. Jul 21, 2010 at 7:52 PM
    #11
    Gossamer

    Gossamer [OP] Howard Roark

    Joined:
    Aug 19, 2009
    Member:
    #21438
    Messages:
    166
    Gender:
    Male
    thanks guys for any help you can offer. I appreciate it. I'm willing to try anything...these noises drive me nuts.
     
  12. Jul 21, 2010 at 7:54 PM
    #12
    Fire931

    Fire931 Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Member:
    #12687
    Messages:
    3,244
    Gender:
    Male
    VA
    Vehicle:
    00 4Runner
    yea mine are IN there now... they don't budge at all much less make any noise.. i "may" have gone a little overkill with the braces but ohh well... :D
     
To Top