1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

air vent question

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by baldy54, Feb 10, 2010.

  1. Feb 10, 2010 at 9:50 PM
    #1
    baldy54

    baldy54 [OP] Active Member

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Member:
    #11808
    Messages:
    42
    Gender:
    Male
    Orlando, FL
    Vehicle:
    06 Prerunner SR5
    Hey I have a 2006 double cab, I need help with a question.. I turn on my air or heat in my truck and I select like the defrost and then I go to the floor and there is very little air coming out by my feet and it sound like it still is coming out of the defrost.. Also when I put the air to vents to to heat or cool it works fine as in coming out the vents.. SO when the air is moved to the floor it seams that little or none come out from the floor.. Does anyone know what is going on??
     
  2. Feb 10, 2010 at 9:53 PM
    #2
    AlexForbesR6

    AlexForbesR6 My R6 Eats Me

    Joined:
    Aug 20, 2009
    Member:
    #21488
    Messages:
    612
    Gender:
    Male
    First Name:
    Alex
    Houston, TX
    Vehicle:
    07 4x4 6-Spd
    unless you have it on just the floor setting then most of the air will go to the vents/defrost (if it is on font vents and floor or defrost and floor)

    its just how it is
     
  3. Feb 10, 2010 at 10:04 PM
    #3
    baldy54

    baldy54 [OP] Active Member

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Member:
    #11808
    Messages:
    42
    Gender:
    Male
    Orlando, FL
    Vehicle:
    06 Prerunner SR5
    I have it in the floor mode only and get hardly any air out of it. It sounds like it is still coming out of the defrost vents
     
  4. Feb 10, 2010 at 10:30 PM
    #4
    SoCalBlack08

    SoCalBlack08 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Member:
    #15865
    Messages:
    961
    Gender:
    Male
    CA
    Vehicle:
    08 PreRunner DC
    ive experienced a problem with the heater too...when i put it on defrost it wont heat up and i have to wipe the windshield with my hands om the inside:confused:
     
  5. Feb 10, 2010 at 10:32 PM
    #5
    mr2crazed

    mr2crazed Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Member:
    #17512
    Messages:
    192
    Gender:
    Male
    Morro Bay, CA.
    Vehicle:
    06 DC PreRunner SR5
To Top