1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Alarm won't shut off, battery dying!!

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Spaceman, Sep 29, 2010.

  1. Sep 29, 2010 at 10:18 PM
    #1
    Spaceman

    Spaceman [OP] New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Member:
    #44024
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Canada
    Vehicle:
    2005 Pre Runner
    About a week ago my check engine light came on, then it went off 2days later (no notable driving difference). @ days after that the Check Engine light comes back on along with the Airbag light (again no notable driving difference). After 2 more days the Check Engine light is off again, the airbag light is still on, and now by battery is slowly dying and today the truck barely started after work and my alarm went off my whole way home!! HELP!!!

    Thanks,
    Mike.:)
     
  2. Sep 30, 2010 at 1:19 AM
    #2
    TACOMA TRD

    TACOMA TRD Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Member:
    #34897
    Messages:
    2,207
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tom
    PA
    Vehicle:
    2011 MGM SPORT DC 4x4
    Alpine HU, Apline 6.5 3 way Speakers, Access Cover.
    My battery just went......no notice. Possibly your alternator? not sure, get the battery checked first.
     
  3. Sep 30, 2010 at 8:33 AM
    #3
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    14,256
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2016 GMC Canyon SLT w/ LineX and....
    Have the CEL codes pulled. Even though the light is currently off, there will be a history of codes still within the computer.

    If your alarm is still going off....then disconnect the battery (to shut up the alarm). Disconnect or disable the alarm somehow for now until you can get all the other issues taken care of.

    Have the alternator & battery checked also.
     
  4. Sep 30, 2010 at 1:14 PM
    #4
    Spaceman

    Spaceman [OP] New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Member:
    #44024
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Canada
    Vehicle:
    2005 Pre Runner
    Thank you!! Any idea why the airbag light is on??
     
  5. Sep 30, 2010 at 1:15 PM
    #5
    Spaceman

    Spaceman [OP] New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Member:
    #44024
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Canada
    Vehicle:
    2005 Pre Runner
    Do you know how to disable the alarm?
     
  6. Sep 30, 2010 at 1:20 PM
    #6
    iSTIZO99

    iSTIZO99 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Member:
    #38297
    Messages:
    1,785
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Jax, FL
    Vehicle:
    2010 TRD Sport 4x4 DC/SB
    Did you try pulling off one of the terminals to your battery? Maybe that'll reset your alarm.
     
  7. Sep 30, 2010 at 1:52 PM
    #7
    KPT

    KPT sees what you did there.

    Joined:
    Sep 3, 2009
    Member:
    #22227
    Messages:
    32,339
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    09 Prerunner
    Katskin leather interior, Satoshi grille, Bilstein 5100's @ 1.75, rear leaf TSB, magnaflow exhaust, 18x9 BBS RW's, 275/65/18 Nitto TG's, black headlights, black taillights, Hella Supertones, weathertechs, EFX tri-fold tonneau, n-Fab steps
    What brand of alarm is it?
     
  8. Oct 1, 2010 at 10:14 AM
    #8
    Spaceman

    Spaceman [OP] New Member

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Member:
    #44024
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Canada
    Vehicle:
    2005 Pre Runner
    Its a stock alarm
     
To Top