1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Alignment problem

Discussion in 'Suspension' started by CJH9980, Dec 18, 2009.

  1. Dec 18, 2009 at 8:34 PM
    #1
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
    I installed my lift the day before yesterday (i had the shocks/coils assembled at a local shop then bolted them on)

    Got it aligned yesterday morning and all was well.

    This evening, in reverse at full lock backing out of a Target parking lot I heard a lout clunk from the front passenger side. I got out and inspected, nothing was apparently wrong.

    The whole drive home I had to keep the steering wheel turned left (center at about the 10 o clock positon) to keep the truck straight. I'm going to the alingment shop first thing in the morning.

    Any ideas as to what happened???
     
  2. Dec 18, 2009 at 8:44 PM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Hard to tell what happened, other than the alignment shop didnt do something right.
     
  3. Dec 18, 2009 at 8:45 PM
    #3
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
    Copy that...I'm just hoping they didn't screw anything up. It drives fine, no vibes, i just have to keep the wheel to the left in order to stay straight
     
  4. Dec 18, 2009 at 8:47 PM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Nothing will be screwed up. Sounds like they didnt tighten something propperly. Nothing should be hurt by it. Keep me posted on what you find, and get your alinment print out so I can check it for ya. :)
     
  5. Dec 18, 2009 at 8:50 PM
    #5
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
    Roger. I'll have a print out on your desk by tomorrow afternoon!
     
  6. Dec 18, 2009 at 8:56 PM
    #6
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
    I hear ya...this is top of my list right now though...gotta get this thing drivin STRAIGHT!
     
  7. Dec 19, 2009 at 12:27 PM
    #7
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
    The trucks aligned and it drives perfectly! I asked for a printout of the specs and the tech told me he had thrown it in a stack with a bunch of other ones because I didn't tell him in advance that I wanted it. :rolleyes:

    However...now the VSC light is on and won't turn off. when I turn off the VSC, it says "VSC OFF" but the indicator stays on. Also the "AUTO LSD" light does not come on like it used to when I would turn the VSD off.
     
  8. Dec 19, 2009 at 12:31 PM
    #8
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.

    Ok....THATS interesting. Sounds like they may have hit a connection??
     
  9. Dec 19, 2009 at 12:37 PM
    #9
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
    The shop that did the alignment closed a half hour ago, and the stealeship service dept did too. I guess there's no harm in driving with it off till Monday?
     
  10. Dec 19, 2009 at 12:44 PM
    #10
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    there shouldnt be. You may want to go behind the front wheel, near the hub (Back side) and see if the electrical connector is connected propperly. Just un plug it, then plug it back,.
     
  11. Dec 19, 2009 at 3:17 PM
    #11
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
    disconnected and reconnected. I was hoping that would have fixed it! I guess I'll have to drop by the garage Monday morning. Thanks for the suggestion!

    I can't figure out how the screwed up the vsc by doing an alignment :confused:
     
  12. Dec 19, 2009 at 3:19 PM
    #12
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Me either....:confused:
     
  13. Dec 19, 2009 at 3:35 PM
    #13
    kevhogaz

    kevhogaz Low Speed, High Drag

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Member:
    #9055
    Messages:
    323
    Gender:
    Male
    Queen Creek, Arizona
    Vehicle:
    SR5 PreRunner
    3" lift front & rear, Air Raid Intake System
    Get a rack, bring it by the shop. We can have it in and out and on the way to the alignment shop in less than an hour!
     
  14. Dec 19, 2009 at 3:39 PM
    #14
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    With and without the rack.....
     
  15. Dec 19, 2009 at 4:49 PM
    #15
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
    Picks of rack??






    Oh...steering rack :(




    :D
     
  16. Dec 19, 2009 at 5:30 PM
    #16
    kevhogaz

    kevhogaz Low Speed, High Drag

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Member:
    #9055
    Messages:
    323
    Gender:
    Male
    Queen Creek, Arizona
    Vehicle:
    SR5 PreRunner
    3" lift front & rear, Air Raid Intake System
    Find the rack, find the place to do the alignment (our guy sucks, and I don't really have access to the rack), and we'll talk. It's a real simple swap on a Taco, so it won't be much. I can get you a price on a factory reman rack, if you want.
     
  17. Dec 19, 2009 at 6:38 PM
    #17
    kevhogaz

    kevhogaz Low Speed, High Drag

    Joined:
    Sep 6, 2008
    Member:
    #9055
    Messages:
    323
    Gender:
    Male
    Queen Creek, Arizona
    Vehicle:
    SR5 PreRunner
    3" lift front & rear, Air Raid Intake System
    Let me know when you're ready. Like I said, it's real easy on a Taco, and won't take us long to get it done.
     
  18. Dec 20, 2009 at 7:03 PM
    #18
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
  19. Dec 22, 2009 at 11:08 AM
    #19
    CJH9980

    CJH9980 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2008
    Member:
    #9641
    Messages:
    505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Clint
    Shreveport, LA
    Vehicle:
    2010 TRD OR 4x4
    5100's, Eibach springs, Toytec AAL, Total Chaos UCA's, MetalMiller Skid
    Problem is fixed! I dropped it by the dealership and they ran a diagnostic. They told me it was a bad speed sensor and they fixed it under warranty :D
     
  20. Dec 22, 2009 at 11:14 AM
    #20
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,121
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    :woot:
     
To Top