1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

All 2nd gen Tacomas needing the re-flash!!!(2009-2010)

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by whitetaco02, Dec 14, 2010.

  1. Dec 14, 2010 at 4:47 PM
    #1
    whitetaco02

    whitetaco02 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Member:
    #28857
    Messages:
    647
    Gender:
    Male
    First Name:
    Frank
    GA
    Vehicle:
    09 Tacoma 4x4
    Tinted windows, stainless steel drop hitch, rear TSB, Marathon seat covers in Realtree AP camo, low profile chrome toolbox, husky liners front and back, debadged
    Figured it may get more looks here!

    All 2nd gen Tacomas needing the re-flash!!!(2009-2010)
    Okay, so I just got back from getting mine done. I had to get the pedal recall, oil changed and tires balanced and rotated so I decided to see about the tsb for the re-flash.

    When I asked about the reflash, my mechanic told me that when he shaves my gas pedal, he has to do the reflash as well. It is mandatory!

    So when I saw the tsb had the ID of 30449200 I wanted to make sure that is what I got done. When he set up the computer it showed I had the 30449100 I think it was. May have been the 30449000 but can't remember.

    When he checked to see which one I needed, he saw the id number 30449300. He said this is the most updated one and it over rides the 30449200 code. I believe the 30449300 code includes the 2010 models as well as the 2009 models. the 30449200 only included the 2009 models so that may be why so many 2010 guys were getting the run around.

    My truck shifts smoother and I don't feel the lag anymore. The pedal looks good as well.

    So, if you want the reflash, shave that pedal and it will be done with no hesitation from service guys! Hope this helps!
     
  2. Dec 24, 2010 at 4:46 AM
    #2
    Marshall

    Marshall Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Member:
    #31841
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    MA
    Vehicle:
    2013 Double Cab Tacoma
    2010 tacoma Had the original reflash done and all was fine. Took truck in for spring tsb all was good. Then back in for gas pedal trim and now when I shift truck in to drive I have a hesitation before it actually shifts into gear. I find this more when shifting from reverse to drive when backing out of parking spaces. Doesn't do it all the time just once in a while. Anyone else have this issue?
     
  3. Dec 24, 2010 at 6:00 AM
    #3
    thebikeguy

    thebikeguy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Member:
    #43510
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    VA
    Vehicle:
    07 DC/SB TRD OR PreRunner
    Bilstein 5100 set at .85, Satoshi grill
    i had a problem like this on my 07 DC OR. it wasn't due to a reflash.
    i took it to the dealer and they had the truck for 3 days and couldnt figure out what the problem. finally they called the Toyota Tech dept and found out that they had to replace my whole wiring harness. good thing i got a warranty when i bought it! hope this points u in the right direction
     
  4. Dec 24, 2010 at 6:59 AM
    #4
    Marshall

    Marshall Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Member:
    #31841
    Messages:
    59
    Gender:
    Male
    MA
    Vehicle:
    2013 Double Cab Tacoma
    Thanks, What was wrong with the harness? Did they tell you?
     
  5. Dec 24, 2010 at 8:07 AM
    #5
    thebikeguy

    thebikeguy Well-Known Member

    Joined:
    Sep 20, 2010
    Member:
    #43510
    Messages:
    87
    Gender:
    Male
    VA
    Vehicle:
    07 DC/SB TRD OR PreRunner
    Bilstein 5100 set at .85, Satoshi grill
    naw they just told me that the harness was bad and had to be replaced. sorry..i was just happy to get my truck back after a week. maybe someone else on here would have some more input on what would have been wrong w/ the harness.
     
To Top