1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

All (4) O2 sensors replaced. Still have check engine light

Discussion in 'Performance and Tuning' started by surfsupl, Sep 1, 2011.

  1. Sep 1, 2011 at 8:25 AM
    #1
    surfsupl

    surfsupl [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,573
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    Like the title sais^^^^^^^^^^^^^

    Codes P0031 & P0051

    I have also checked and its the A/F heater relay and its good.. Any suggestions?
     
  2. Sep 1, 2011 at 6:35 PM
    #2
    surfsupl

    surfsupl [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,573
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    No one?
     
  3. Sep 1, 2011 at 6:40 PM
    #3
    HondaGM

    HondaGM Roll Tide

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Member:
    #25056
    Messages:
    5,774
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    South-Pole
    Vehicle:
    09 DC 4x4 Blown Honda VTEC V8
    trd exhaust,step bars,vent visors,bed lights,tailgate mod
    fuses?
     
  4. Sep 1, 2011 at 6:43 PM
    #4
    Steves104x4

    Steves104x4 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Member:
    #35468
    Messages:
    6,453
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Buffalo NY
    Vehicle:
    2010 RC 2.7 4x4
    BUCKLE UP! It makes it harder for Aliens to pull you out of your Truck.
    I'm sure you did but I'll ask anyway; you disconnected the battery to reset the codes?

    Check fuses.

    Check the wiring running to the sensors that an animal hasn't eaten your wiring for dinner.

    Check for pinched or burned wiring especially around the EGR Valve or anywhere that gets hot.

    Check ground wires that connect to frame.
     
  5. Sep 1, 2011 at 6:55 PM
    #5
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    This is exactly what I was going to say. According to my diagnostic flow chart, the only things that can cause these codes are bad wiring, bad o2 sensors, bad relay, or bad pcm. Since you've already replaced the o2 sensors and tested the relay, we know that's not the problem, so I'm guessing at a bad wire somewhere, cause I don't even want to think that it's the pcm. If you need help with the wiring diagrams or connector end diagrams let me know.
     
  6. Sep 2, 2011 at 12:55 PM
    #6
    surfsupl

    surfsupl [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Member:
    #4161
    Messages:
    8,573
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gregg
    WestCoast
    Vehicle:
    I DONT CARE IF IT'S A RE-POST
    Rear Diff Breather~ 5100's ~Fog Light Anytime~Tint~TRD Seat Covers~Weather Tech's~Pioneer H.U.~Lift~Eibach Springs~LED's......blah...blah...blah
    Pretty much have done all mentioned above . As far as fuses are their any for these besides the relay?
     
  7. Sep 2, 2011 at 5:22 PM
    #7
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
    Have you actually ohm checked all the wires related to the o2 sensor system with a digital multimeter? Just because you inspected the wiring visually does not mean its not messed up somewhere inside that you can't physically see. I'll find a wiring diagram for you and post it up, maybe that can help you diagnose it a little better.
     
  8. Sep 2, 2011 at 5:27 PM
    #8
    98tacoma27

    98tacoma27 :POOPCORN: Staff Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    48,163
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5, 88 SR5 PU, 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
  9. Sep 2, 2011 at 5:36 PM
    #9
    NelsonTacoma

    NelsonTacoma This is my derpawayinator!!!!!

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Member:
    #33969
    Messages:
    2,093
    Gender:
    Male
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    06 PreRunner TRD Sport 03 4Runner Limited 4wd
    Bilstein 5100's , 6000k HID Hi/Low Kit, Magnaflow Muffler, 1.5 inch AP Wheel Spacers, Mudflap Delete
To Top