1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Alpine 9884 AUX Input Adapter

Discussion in 'Audio & Video' started by FoxySandChick, Dec 30, 2008.

  1. Dec 30, 2008 at 1:18 AM
    #1
    FoxySandChick

    FoxySandChick [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Member:
    #9505
    Messages:
    2,963
    Gender:
    Female
    First Name:
    Kristin
    Henderson, NV
    Vehicle:
    07 DC 4x4 Base model V6 Impulse Red Pearl
    De-badged, limo tint, black wet okole's, weathertechs, extra d-rings, TSB bilsteins
    Has anyone installed the Aux adapter and had it work with an MP3 player? What brand of MP3 player?

    I installed an Alpine 9884 a few weeks ago along with XM satelite radio and an AUX adapter to play MP3 players other than IPOD, well the AUX didn't work and I contacted Tech. Assist. and couldn't get it to work, I tried Sony and Zen, so we sent it back for a replacement. Tried the new cable this weekend and it didn't work either, so I gave in and bought an IPOD. The IPOD cable works just fine. :confused:
    This cable...
    http://www.crutchfield.com/p_500KCE236B/Alpine-KCE-236B-Aux-in-Adapter.html?tp=422
     
  2. Dec 30, 2008 at 7:32 AM
    #2
    itsmyturn

    itsmyturn Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Member:
    #5502
    Messages:
    414
    Gender:
    Male
    Victorville, CA
    Vehicle:
    08 dbl cab TRD sport
    afe Pro-Dry S dropin, Readylift leveling kit, TRD skid plate, Alpine CDA-9887, 6K D2S HID
    i found this from crutchfield:
    Note: You need to select Aux+ from your headunit's Setup Menu to disable Full Speed for iPod and enable Full speed Aux-in.

    i guess if don't disable ipod full speed the head unit is always searching for it. hope that helps
     
  3. Dec 30, 2008 at 11:57 PM
    #3
    FoxySandChick

    FoxySandChick [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Member:
    #9505
    Messages:
    2,963
    Gender:
    Female
    First Name:
    Kristin
    Henderson, NV
    Vehicle:
    07 DC 4x4 Base model V6 Impulse Red Pearl
    De-badged, limo tint, black wet okole's, weathertechs, extra d-rings, TSB bilsteins
    Yeah we tried that, spent an hour on the phone with Tech Assist from Crutchfield and nothing worked. Went through all the steps in the manual multiple times, I tried and my BF tried, we did a complete reset, etc.TA thought maybe the MP3 wasn't compatible, but the adapter says for all MP3 players and we were trying a Sony which should work being a major brand. Then they thought the cord was bad, sent a new one and it still didn't work.

    Thanks :)
     
To Top