1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Ambient temp sensor

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by JakeMan, Jun 24, 2009.

  1. Jun 24, 2009 at 11:16 AM
    #1
    JakeMan

    JakeMan [OP] Alfred E. Neuman

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Member:
    #11209
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    san francisco
    Vehicle:
    06 Prerunner
    jba headers-K&N intake-urd shortshifter
    The outside temp display has gone out. I pulled the unit apart and did not notice any dislocated resisters as described in the tec thread. I did notice the top left corner of the actual displsy has a burn spot. I called the dealership and they said it could be the ambient temp sensor. Does any one know where it is? or any thought to what the problem is.
     
  2. Jun 24, 2009 at 11:38 AM
    #2
    JakeMan

    JakeMan [OP] Alfred E. Neuman

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Member:
    #11209
    Messages:
    23
    Gender:
    Male
    san francisco
    Vehicle:
    06 Prerunner
    jba headers-K&N intake-urd shortshifter
    You're a genius
     
  3. Jun 24, 2009 at 11:38 AM
    #3
    98tacoma27

    98tacoma27 is gooder 'en chicken Moderator

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Member:
    #11714
    Messages:
    49,838
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ben
    Beech Creek
    Vehicle:
    05 Tundra SR5 (+250k AND COUNTING), 88 SR5 PU (SOLD), 98 TRD OR (CRUSHED)
    5100's all on fours
  4. Jun 24, 2009 at 1:50 PM
    #4
    djs05tacoma

    djs05tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Member:
    #13000
    Messages:
    220
    Gender:
    Male
    Martinez, CA
    Vehicle:
    05 Double Cab TRD offroad 4x4
    3" OME Lift, 285's
    Definately solder them again, I went through this last week, thought everything looked fine, re-soldered them because it was out and it worked when I put it back in. I also had the burnt spot in the corner.
     
  5. Jun 24, 2009 at 1:58 PM
    #5
    jefferson

    jefferson needs to stop cruising Buy/Sell/Trade....

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Member:
    #8260
    Messages:
    5,269
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sex Panther
    San Diego (North Park!), CA
    Vehicle:
    05 PreRunner SR5
    toyota brand hitch and uhaul wiring harness, fog lamps on anytime, bed lamps, map lights on with dome, day time running lamps, remove secondary air filter, painted bumper grill, Double Din touch screen stereo, Sockmonkey custom SR5 decal, door & seatbelt bells disabled, painted engine cover, installed compass/temperature overhead console, failed mod: passenger side auto down window switches, weathertech front mats, RedLine hood struts, Cheap Beep piezo buzzer locking beep, 5100s in the front set at 2.5, 5100s in the rear, AAL, hitch safe, revenge fab sliders, bed bar, prerunner light, cb wired
  6. Jun 24, 2009 at 2:00 PM
    #6
    DanGer

    DanGer Avatar approved by 98tacomav6

    Joined:
    Jun 7, 2008
    Member:
    #7155
    Messages:
    5,494
    Gender:
    Male
    Northern Virginia & Blacksburg
    Vehicle:
    07 Base 4Cyl 4x4 Manual
    White Head Light mod, White shorty antennae, Doug Thorley Long Tube headers, AFE Drop in air filter, Secondary Air Filter Removed,
    :popcorn:
     
  7. Jun 24, 2009 at 2:01 PM
    #7
    Jester243

    Jester243 mod status????

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    10,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 Trail Premium 4Runner w/ KDSS
    [​IMG]
     
  8. Jun 24, 2009 at 2:26 PM
    #8
    tacomatx

    tacomatx Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Member:
    #14618
    Messages:
    60
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sambeux
    ATX
    Vehicle:
    05 Black Tacoma Doble Ca w/ 3in lift
    3in lift Satoshi Grill blacked out head lights and tail lights
    So... I have tried to resodder the 510 resitors and it didnt work any one have any other ideas? or have an unit for sale?
     
  9. Jun 24, 2009 at 2:28 PM
    #9
    jefferson

    jefferson needs to stop cruising Buy/Sell/Trade....

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Member:
    #8260
    Messages:
    5,269
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sex Panther
    San Diego (North Park!), CA
    Vehicle:
    05 PreRunner SR5
    toyota brand hitch and uhaul wiring harness, fog lamps on anytime, bed lamps, map lights on with dome, day time running lamps, remove secondary air filter, painted bumper grill, Double Din touch screen stereo, Sockmonkey custom SR5 decal, door & seatbelt bells disabled, painted engine cover, installed compass/temperature overhead console, failed mod: passenger side auto down window switches, weathertech front mats, RedLine hood struts, Cheap Beep piezo buzzer locking beep, 5100s in the front set at 2.5, 5100s in the rear, AAL, hitch safe, revenge fab sliders, bed bar, prerunner light, cb wired
    I knwo a guy who has one, i'll give you his email via PM and you can ask him if he'd sell you it. All you'd have to do is unscrew the old one out of your overhead and put in the new one...
     
  10. Jun 24, 2009 at 2:36 PM
    #10
    jefferson

    jefferson needs to stop cruising Buy/Sell/Trade....

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Member:
    #8260
    Messages:
    5,269
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sex Panther
    San Diego (North Park!), CA
    Vehicle:
    05 PreRunner SR5
    toyota brand hitch and uhaul wiring harness, fog lamps on anytime, bed lamps, map lights on with dome, day time running lamps, remove secondary air filter, painted bumper grill, Double Din touch screen stereo, Sockmonkey custom SR5 decal, door & seatbelt bells disabled, painted engine cover, installed compass/temperature overhead console, failed mod: passenger side auto down window switches, weathertech front mats, RedLine hood struts, Cheap Beep piezo buzzer locking beep, 5100s in the front set at 2.5, 5100s in the rear, AAL, hitch safe, revenge fab sliders, bed bar, prerunner light, cb wired
    OR it could be the sending unit. what does it show? Blank screen or "--"?
     
  11. Jun 24, 2009 at 2:57 PM
    #11
    tacomatx

    tacomatx Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2009
    Member:
    #14618
    Messages:
    60
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sambeux
    ATX
    Vehicle:
    05 Black Tacoma Doble Ca w/ 3in lift
    3in lift Satoshi Grill blacked out head lights and tail lights
    mine just shows a blank screen... hopefully your buddy will get back to me!! Ive even called the dealership here in Austin and they wont call me back
     
  12. Jun 24, 2009 at 3:17 PM
    #12
    JKD

    JKD Well-Known Member

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Member:
    #18207
    Messages:
    2,016
    Gender:
    Male
    Would someone please take a picture of the "burn mark" on the display? A picture of the whole display would be great.

    I think I can clear something up about that, but not until I see the display.
     
To Top