1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Another idle problem question for you guys

Discussion in 'Technical Chat' started by migz808, Jan 22, 2009.

  1. Jan 22, 2009 at 1:24 PM
    #1
    migz808

    migz808 [OP] New Member

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Member:
    #2076
    Messages:
    4
    Been an avid reader here, but I hardly post. I have a 02 Tacoma 2.7L 4x4. I did do a search before starting a new thread, but no luck. The normal idle at cold start-up would be around 1500rpm then when it would warm up it would go down to 1000rpm normal idle. I was on vacation for a month and decided to take of the battery connection while it was parked for about 30 days. I came back put the battery back on and it started right away, but at the the cold start the rpm only went up to 1000rpm cold. Usually at cold start it would be at 1500rpm then warm up to 1000rpm. Now its the opposite. At cold its at 1000rpm and a constant 1500-1600 at normal idle. Any clue to what the problem is?? I already unplugged the battery again to maybe reset the computer, but it still same. Thanks in advance..

    -Mike
     
  2. Jan 22, 2009 at 1:29 PM
    #2
    bobwilson1977

    bobwilson1977 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Member:
    #12328
    Messages:
    1,368
    Gender:
    Male
    KaliFORN-I-A
    Vehicle:
    96 Tacoma 2WD ( pizza delivery model)
    none except for crappy hub caps and floor mats.
    don't know if I'd worry about it too much. I have the same engine and it idles differently depending on the weather and temp. Drive it for a few days and see what happens.
     
  3. Jan 22, 2009 at 1:48 PM
    #3
    migz808

    migz808 [OP] New Member

    Joined:
    Jul 13, 2007
    Member:
    #2076
    Messages:
    4
    Thanks, Bob! I'll wait and see...Hopefully nothing major.
     
To Top