1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Any Kenmore service techs out there?

Discussion in 'Off-Topic Discussion' started by jester156, Dec 30, 2009.

  1. Dec 30, 2009 at 6:25 AM
    #1
    jester156

    jester156 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Member:
    #24005
    Messages:
    797
    Gender:
    Male
    Cumberland, RI
    Vehicle:
    08 V6 4x4 DC TRD, 6spd
    TRD Supercharger, TRD CAI, Sirius, Rear TSB, Front 5100 with Eibach coils, 1.5" AAL, URD short throw, fog light mod, weather tech liners,
    Trying to figure out which one of the 2 controls I need to replace on my Kenmore dishwasher. Currently the control panel is in locked mode and it won't unlock = having to hand wash everything. I used the option once since our 16mo is getting button pushy. now it won't unlock.
    Sears tech says it will cost me $130 for a repair man to come out plus parts. The part I need is either $105 or $110, depending on which I need.

    any help out there?
     
  2. Dec 30, 2009 at 6:27 AM
    #2
    OU812

    OU812 ban the term murdered out

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Member:
    #8264
    Messages:
    2,653
    Gender:
    Male
    First Name:
    danusa
    Kilroy was here
    Vehicle:
    13 DblCab LB 4X4
    Nothing yet, brand new!
    Like it's frozen up with all the lights lit?? If so there is a sequence to the buttons that you push to make it "reboot". I had to do it on mine a few years ago. The lady on the 800 number walked me through it. I just can't remember the sequence now. Hope that helps a little.
     
  3. Dec 30, 2009 at 6:29 AM
    #3
    jester156

    jester156 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Member:
    #24005
    Messages:
    797
    Gender:
    Male
    Cumberland, RI
    Vehicle:
    08 V6 4x4 DC TRD, 6spd
    TRD Supercharger, TRD CAI, Sirius, Rear TSB, Front 5100 with Eibach coils, 1.5" AAL, URD short throw, fog light mod, weather tech liners,
    1-800 clowns were less than helpful since its 3 years old and I have not extended plan... I had asked to speak with a tech and they directed me to a website I could submit my question to... no reply yet.
    Sometimes the lock light flashes when I push the dry cycle, to unlock, sometimes it does nothing.. .which is leading me to believe its the panel and not the actual controller.
    all other buttons make the lock light blink 3 times as mentioned in the manual when the panel is locked.
     
  4. Dec 30, 2009 at 6:53 AM
    #4
    OU812

    OU812 ban the term murdered out

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Member:
    #8264
    Messages:
    2,653
    Gender:
    Male
    First Name:
    danusa
    Kilroy was here
    Vehicle:
    13 DblCab LB 4X4
    Nothing yet, brand new!
    I have the "ultra quiet" model. The lock button has to be depressed for several seconds before it will cycle the latch.
    You can also try pushing heated dry and normal wash buttons several times in sequence, ??3 times?? to get the panel to reset.
     
  5. Dec 30, 2009 at 6:55 AM
    #5
    jester156

    jester156 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Member:
    #24005
    Messages:
    797
    Gender:
    Male
    Cumberland, RI
    Vehicle:
    08 V6 4x4 DC TRD, 6spd
    TRD Supercharger, TRD CAI, Sirius, Rear TSB, Front 5100 with Eibach coils, 1.5" AAL, URD short throw, fog light mod, weather tech liners,
    anymore on this "sequence" you speak of.
    I am willing to try anything before I drop the coin on a new panel.
     
  6. Dec 30, 2009 at 7:10 AM
    #6
    OU812

    OU812 ban the term murdered out

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Member:
    #8264
    Messages:
    2,653
    Gender:
    Male
    First Name:
    danusa
    Kilroy was here
    Vehicle:
    13 DblCab LB 4X4
    Nothing yet, brand new!
    Push "heated dry" then "normal wash" back and forth three times I think then it should respond with all the lights lit. Then I believe "start" button to reset. They should all blink then go out. My memory on this has faded somewhat.:eek: It was my 8yr old boy that actually got it to work.
     
  7. Dec 30, 2009 at 7:11 AM
    #7
    jester156

    jester156 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2009
    Member:
    #24005
    Messages:
    797
    Gender:
    Male
    Cumberland, RI
    Vehicle:
    08 V6 4x4 DC TRD, 6spd
    TRD Supercharger, TRD CAI, Sirius, Rear TSB, Front 5100 with Eibach coils, 1.5" AAL, URD short throw, fog light mod, weather tech liners,
    thanks, i will give that a try. darn kids... so smart
     
To Top