1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

anybody got eibach vibes?

Discussion in 'Suspension' started by texastacobueno, Apr 4, 2010.

  1. Apr 4, 2010 at 10:24 AM
    #1
    texastacobueno

    texastacobueno [OP] Effin A Cotton, Effin A

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Member:
    #29784
    Messages:
    155
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andy
    College Station, Texas
    Vehicle:
    08 4x4 Sport
    Pop N Lock - Westin sportsman guard - Hella 500 fogs - extra D-rings - Mag Lite mounts
    I'm running Eibach/Billys set at "0" and a 1/4 drivers side spacer. I just recentley started getting a little vibe in the steering wheel. Anybody else havin this issue?
     
  2. Apr 4, 2010 at 10:29 AM
    #2
    jr114

    jr114 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Member:
    #26147
    Messages:
    1,176
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    SoCal
    Vehicle:
    Truck
    Icon Ext travel CO, Icon tubular uniball UCAs, Maxtrac Spindles, Icon RR rear w 2"aal.
    if your feeling it in the steering wheel, its most likely alignment. i see that you have the shocks set at 0 but the springs still give roughly 1.5" of lift. maybe just enough to make it noticeable
     
  3. Apr 4, 2010 at 12:10 PM
    #3
    texastacobueno

    texastacobueno [OP] Effin A Cotton, Effin A

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Member:
    #29784
    Messages:
    155
    Gender:
    Male
    First Name:
    Andy
    College Station, Texas
    Vehicle:
    08 4x4 Sport
    Pop N Lock - Westin sportsman guard - Hella 500 fogs - extra D-rings - Mag Lite mounts
    oh i just realized i failed to mention gas pedal as well. but I will for sure get an alignment soon then. I really only got about an inch maybe a bit more from this set up.
     
  4. Apr 4, 2010 at 12:31 PM
    #4
    ttylerr

    ttylerr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Member:
    #17913
    Messages:
    833
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tyler
    Fort McMurray, Alberta
    Vehicle:
    09 MGM 4Banger 4x4
    5% tint all around, Alpine IVA-W505, 16x8 Mojave Teflon Rims w/Hercules Terra Trac 265/75, Grillcraft Grill, Slimcubby HIDs, Front 5100's @ 0 w/Eibach 1.6" springs, URD Short Shifter, Extang Trifecta Tonneau Cover, Uniden Pro510XL and K30Mag Mount, Relentless Fab Bumper soon to come
    if you didnt get an alignment done yet, that is likely why you have vibes
     
  5. Apr 6, 2010 at 2:05 AM
    #5
    Taco4x4NC

    Taco4x4NC Well-Known Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Member:
    #30601
    Messages:
    879
    Gender:
    Male
    First Name:
    David
    Western North Carolina
    Vehicle:
    2010 4x4 DC/LB "Pytrite Mica/Katzkin leather
    3m clear bra or Venture, stant locking gas cap, Shield, front windows tinted, weathertechs, ARE "Z" topper. Sockmonkey decal, Billy 5100's x 4 corners, Eibach coils, Toytec 1.5 AAL. Michelin 265/75/16 MS2's, Grillcraft MX series/TOYOTA badging. FJ/SE TRD Anthracite gray wheels. Katzkin leather/heated seats.
    I have the same exact set up. No vib issues what so ever. I am running Michelin MS2's 265/75/16's.
    What tire size are you running?

    Have you had them balanced lately?

    If you are running really aggressive tires, they sometimes need balancing a little more often than less aggressive tires.

    Also, your profile says you run a Westin sportmans guard? Is that like the brush guard? You may want to check and make sure that its secured nice and tight. Had a Westin on my FJ Cruiser and it gave me some front end vibs even after I tightened it down. Never had the issue until I added it.
    I could actually see that it had a very mild shake while driving on a not so smooth road. Not saying thats the problem, but it could be worth checking into. I won't be installing one on this truck. Just my preference.

    Hope this helps, drop me a PM if I can help.
     
  6. Apr 6, 2010 at 3:21 AM
    #6
    MiikeyD

    MiikeyD The Green Machine

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Member:
    #2017
    Messages:
    1,433
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Upland, CA
    Vehicle:
    Green Prerunner DC 2.7L
    Suspension / Wheels / Tires 3.5" Fabtech lift w/ AAL 265/75/16 BFG A/T American Racing Baja Audio Alpine HU CDA-9886 Kicker DS650 Z-Edition 1000W Memphis M3 US Amps 4000W 2.5Farad Cap Lighting 6000K HID 2 Hella 500FF 2 Aux Bed Lights 2 Aux Driving Lights Performance Volant CAI Flomaster Super 44 Doug Thorley Long Tube headers (coming soon) NGK Iridium Sparkplugs Accessories Scanguage II Cobra LTD27-NW with 3' Firestik Radio Shack Triple Trunking Scanner Harbor Freight Hi-Lift Cosmetics Flat Black Bumper Trim Flat Black Grill Surrounding with Satoshi Clear Corners Future Modifications (not specific) Longtravel w/ king shocks or fox Caged bed Shackles rear suspension. Fox / king shocks custom front bumper Custom Glassworks extreme kit for 01-04 (only have hood and passenger side.. need driver panel) Supercharger + 8port intake manifold optima yellow top battery remounted new rims caged interior rear bench removal 4 sparc
    also check your tires. my camry had a vibrating issue and the tires were balanced and aligned but the tire threads were cracked. maybe check that also?
     
To Top