1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

anyone make a performance programmer

Discussion in 'Performance and Tuning' started by URBIKESUCKS, Jan 1, 2009.

  1. Jan 1, 2009 at 6:41 AM
    #1
    URBIKESUCKS

    URBIKESUCKS [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Member:
    #12040
    Messages:
    158
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Prescott AZ
    Vehicle:
    The horn works
    all pro alum skid Baja utility flat rack j hooks for kayaks tan softopper working on platform for bed of trk to sleep in
    New to TW first Toyo does anyone make a performance programmer?
     
  2. Jan 1, 2009 at 6:42 AM
    #2
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Lead, follow, or get the hell o Staff Member

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,305
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '13 Silverado ext cab
    check out urdusa.com..........................they make the maf calibrator. it is spoken of very highly by lots of folks.
     
  3. Jan 1, 2009 at 6:57 AM
    #3
    jaxchrisfla

    jaxchrisfla Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Member:
    #8422
    Messages:
    949
    flooriduh
    lots
    there are no plug and play programmers like your superchips or hypertech and such for us. although you can get the maf cal, mapecu2 and apr x-1 all in plug and play format, but it will require a laptop to tune these things instead of just plugging the programmer in and pushin a couple buttons to change tune.
     
  4. Jan 1, 2009 at 3:49 PM
    #4
    URBIKESUCKS

    URBIKESUCKS [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Member:
    #12040
    Messages:
    158
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Prescott AZ
    Vehicle:
    The horn works
    all pro alum skid Baja utility flat rack j hooks for kayaks tan softopper working on platform for bed of trk to sleep in
    That sucks....Maybe someone will take notice and make one???
    I know w/ my Trade in Jeep JK it took a little while but they are making them now.
     
  5. Jan 2, 2009 at 5:04 AM
    #5
    XrunnIT

    XrunnIT Well-Known Member

    Joined:
    Jul 6, 2008
    Member:
    #7770
    Messages:
    856
    Gender:
    Male
    Austin, TX
    Vehicle:
    1GR-GZE X-Runner
    Built Motor by LC Engineering Boosted by TRD
    Won't happen. The APR X-1 is plug and play, and you can get the Map ECU2 or MAF Cal with a plug and play kit.

    Between the X-1 and the ME2, there is no room for anymore competition. They are able to do everything that is need for engine management.
     
  6. Jan 10, 2009 at 7:02 PM
    #6
    Alaskaflyer

    Alaskaflyer My other ride Hovers

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Member:
    #11768
    Messages:
    408
    Gender:
    Male
    Cape Cod, MA
    Vehicle:
    08 Prerunner DC TRD Off Road
    OME 885 AAL, 2.5* shim, Light Racing UCA's. BFG AT KO 285/75/16, Spidertrax spacers, OME Shocks up front, Bilstein 5100 Shocks in back.
    What I liked about the programmers on other trucks I've had is the ability to make corrections for tire size and non stock gear ratio.
     
  7. Jan 11, 2009 at 6:20 PM
    #7
    jaxchrisfla

    jaxchrisfla Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Member:
    #8422
    Messages:
    949
    flooriduh
    lots
    you can do this with the x-1 as well. well i know you can adjust for gear ratio, but not sure about tire.
     
  8. Nov 13, 2009 at 12:40 AM
    #8
    jerris

    jerris Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Member:
    #25332
    Messages:
    47
    Gender:
    Male
    First Name:
    jerris
    utah
    Vehicle:
    07 double cab, 6 inch fabtech 35 duratrac
    6 inch lift, 35 inch duratrac's
    if you re program for the after market gears would that do anything to mpg's
     
To Top