1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Anyone with a Kenwood DNX-7140?

Discussion in 'Audio & Video' started by JDrew, May 23, 2009.

  1. May 23, 2009 at 10:57 AM
    #1
    JDrew

    JDrew [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Member:
    #17344
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Evansville, IN
    Vehicle:
    '08 Tacoma TRD RT
    Kenwood DNX9140, DRL Mod
    I just ordered one. Thoughts? Impressions? Tips for install?
     
  2. May 25, 2009 at 10:01 AM
    #2
    JDrew

    JDrew [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Member:
    #17344
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Evansville, IN
    Vehicle:
    '08 Tacoma TRD RT
    Kenwood DNX9140, DRL Mod
    Nevermind, I ordered the DNX9140 instead...:D
     
  3. May 28, 2009 at 8:11 PM
    #3
    MusTrd

    MusTrd Member

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Member:
    #16376
    Messages:
    6
    Gender:
    Male
    Richardson, TX
    Vehicle:
    08 BSP XRunner
    TRD CAI, TRD SS, TRD Seat Covers, FLM, 20% Tint, Tacoma Bed Mat, X-act Fit Tonneau Cover, Chrome Stockers
    I just got the 7140, have no idea how I am going to get it installed though :help:
     
  4. May 28, 2009 at 8:32 PM
    #4
    Blackened Taco

    Blackened Taco Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Member:
    #10771
    Messages:
    593
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tony
    Virginia
    Vehicle:
    2005 AC 4WD TRD Sport Tacoma Speedway Blue
    3 inch suspension lift, 16 inch TRD FJ Cruiser black alloys, 33 X 12.5/16 Swamper Trxus M/T, Line-Xed Toyota skid plate, TRD exhaust, TRD cold air intake, Full tint to match factory tint, In channel wind deflectors, Custom wired hidden XM, Black shorty antenna, Black background headlights, Sockmonkey TRD decals, Kenwood 5120 HU with navigation, Boston Acoustic SL60 front compnonent speakers, SL65 rear speakers, Grillcraft lower mesh grille, Black badging, AromorTech Offroad rear bumper and rear shackle flip kit Access tonnosprt cover, 12 volt power adapter wired in under the dash for standard plug in items. Recently added Devil Horn Toyota Logo, Thanks Andres.
    Install is a breeze, several threads on installs here on the forum.
     
  5. May 30, 2009 at 8:56 AM
    #5
    scotch101

    scotch101 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Member:
    #10971
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Regina SK Canada
    Vehicle:
    2009 TRD Off Road 4X4, 6 spd, 4.0 V6, leather
    Viper starter alarm combo, Kenwood dnx7140 dvd/gps receiver, Toyota tri-fold hardtop tonneau cover for the 5 ft box.
    I have the 7140 and I like it. It has everything the 8120 had plus the updated Garmin GPS, and you can finally change the color of the front panel bar to match the orange gauges. Install is easy if you know what you're doing, and it works with the PAC swi-x steering wheel controls.
     
  6. May 30, 2009 at 9:39 AM
    #6
    rab89

    rab89 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 14, 2009
    Member:
    #12578
    Messages:
    5,467
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ross
    Kelowna b.c canada
    Vehicle:
    2012 DCLB
    Grillcraft mx black upper and lower BHLM with Gloss black 265 70 17 bfg a/t center console light mini mag mounted in center console debadged bed lights 35W 5000k HID's
    yea well i just installed some kenwood 6.5's in the front doors. sounds great!
     
  7. May 30, 2009 at 2:30 PM
    #7
    Xcel

    Xcel Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Member:
    #16353
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    SoCal
    Vehicle:
    2009 PreRunner TRD Sport
    Do have the factory Bluetooth? If yes; do the phone buttons work and were you able to use the factory mic in the rear view mirror?
     
  8. Jun 2, 2009 at 2:09 AM
    #8
    jonathan

    jonathan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Member:
    #11144
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    NJ to Austin TX
    Vehicle:
    09 4x4 Double Cab Black
    Grillcraft grill Kenwood DNX 7140(gone) De-Badged and De-Stickered Tint 5% Back, Black Bull Bar(gone)
    Just purchased this today, had originally purchased on the 9140 But decided i don't need the few extras.
    I am having it installed on Weds June 3rd, the only thing special I did was order the wire so I can use the factory XM antenna. I am also going to have the installer run the iPhone wire out of one of the black knock outs next to the factory AUX input.
    I will post photos of the install ASAP
     
  9. Jun 4, 2009 at 11:44 PM
    #9
    jonathan

    jonathan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Member:
    #11144
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    NJ to Austin TX
    Vehicle:
    09 4x4 Double Cab Black
    Grillcraft grill Kenwood DNX 7140(gone) De-Badged and De-Stickered Tint 5% Back, Black Bull Bar(gone)
  10. Jun 6, 2009 at 4:31 PM
    #10
    JDrew

    JDrew [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Member:
    #17344
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Evansville, IN
    Vehicle:
    '08 Tacoma TRD RT
    Kenwood DNX9140, DRL Mod
    i do with my 9140
     
  11. Jun 6, 2009 at 5:10 PM
    #11
    jonathan

    jonathan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Member:
    #11144
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    NJ to Austin TX
    Vehicle:
    09 4x4 Double Cab Black
    Grillcraft grill Kenwood DNX 7140(gone) De-Badged and De-Stickered Tint 5% Back, Black Bull Bar(gone)
    Nice, I think I'm going to do that this week, the few posts I found mentioned some static if you tap in and run both screens. Have you had any problems? Have any pics?
     
  12. Jun 7, 2009 at 5:53 AM
    #12
    JDrew

    JDrew [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2009
    Member:
    #17344
    Messages:
    69
    Gender:
    Male
    Evansville, IN
    Vehicle:
    '08 Tacoma TRD RT
    Kenwood DNX9140, DRL Mod
    ignore my post... I was intoxicted when I replied..:eek:

    I have a cam, not a Toyota cam. Sorry:(
     
  13. Jun 8, 2009 at 10:51 AM
    #13
    blacksandtaco

    blacksandtaco Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Member:
    #13895
    Messages:
    179
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tyler
    Kansas
    Vehicle:
    07 Access TRD Sport 4X4
    Viper remote start/alarm, Kenwood Excelon DNX 9140 in -dash Nav and DVD, Anzo black headlight, FoldaCover tonneau cover, BedRug carpeted truck bed, Pop-A-Lock electric tailgate lock, Level 8 MK6 (16x8), Toyo Open Country AT2 (LT265/75R16), Fold-A-Cover Tonneau, Bilstein 5100s front, Rear Leaf Suspension TSB, AVS in-channel front window vents, AVS Aeroskin hood protector,
    what is the freakin deal with bluetooth on this thing. I can get it to pair with my phone and connect most of the time when the unit turns on but seems like after I place one call or send a text from my phone it disconnects. I suppose it could be my phone but the connectivity is crap. Anyone else havnig problems with bluetooth? As far as I know, there are no current updates for this since it came out in March. I checked the compatibility list on kenwoods site and my phone is listed as compatible. FRUSTRATING!

    Oh - JDrew, you got a close up of the wheels on your Tacoma? Those are sweet.
     
  14. Jun 8, 2009 at 9:20 PM
    #14
    jonathan

    jonathan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Member:
    #11144
    Messages:
    49
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jonathan
    NJ to Austin TX
    Vehicle:
    09 4x4 Double Cab Black
    Grillcraft grill Kenwood DNX 7140(gone) De-Badged and De-Stickered Tint 5% Back, Black Bull Bar(gone)
    My installer said my iPhone was the first phone he had seen work so smoothly, it took 15 seconds to pair and has worked perfectly, I do not however get to see my SMS's on the screen like some other phones

    And a second request on JDrew's wheels, did you paint them yourself?
     
To Top