1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

AT Temp Light On Fast

Discussion in 'Technical Chat' started by iJDub, Jun 5, 2013.

  1. iJDub

    iJDub [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Member:
    #48225
    Messages:
    781
    Gender:
    Male
    So I did the ATF flush bases on the service manual and what's as been posted here (2nd gen 4x4 dcsb). The weird thing is the AT light came on with a minute vs other posts suggesting 10 min. If seems to drive fine. Any thought? The fluid didn't feel hot either.
     
  2. obscurotron

    obscurotron Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2012
    Member:
    #77839
    Messages:
    436
    Gender:
    Male
    Bay Area, California
    Vehicle:
    '14 DCSB 4x4
    How hot was the fluid to start with? What was the air temperature when you did this? The lower temperature for the light to come on is low and the fluid won't be scalding hot at that point, just fairly warm.


    When I checked the fluid level a month ago, mine came on in about 5 minutes. As I had to stop/start the engine a couple of times to get the level right, the light came on in about 30 seconds for the two subsequent checks thereafter.


    Unless it was really cold outside and the truck had sat all night, this doesn't sound unusual.
     
  3. iJDub

    iJDub [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 26, 2010
    Member:
    #48225
    Messages:
    781
    Gender:
    Male
    It was about 75 degrees out. The car had been sitting for about 3-4 hours since I last drove it to when I did the check. Only started the car again to pump the fluid.
     
To Top