1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

AVH-2400BT

Discussion in 'Audio & Video' started by Fuzzyman81, Mar 11, 2012.

  1. Mar 11, 2012 at 7:23 AM
    #1
    Fuzzyman81

    Fuzzyman81 [OP] The New Guy

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Member:
    #8174
    Messages:
    436
    Jax, FL
    Vehicle:
    04 PreRunner TRD
    Anyone have any experience with this model? I see alot of other Pioneers floating around. Local stereo shop has a good deal on them.

    Thanks

    PS I did search and found nothing lol
     
  2. Mar 11, 2012 at 9:04 AM
    #2
    Coronach

    Coronach Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Member:
    #71934
    Messages:
    47
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    OH! IO!
    Vehicle:
    2011 SR5 Double Cab Long Bed
    Uh ... coffee stains?
    I have one. Works great, easy install. Do a search for my username or AVH-P2400BT. I bet you left the "P" out.

    The only issue I have had so far is with the parking brake sensor. I tried to just ground the wire. Didn't work, I needed a relay. So I bought a relay. Works fine, but when I tried to use the autotune function, it still doesn't work. Apparently I need to wire in a switch for power to the sensor circuit, since the HU cuts power to the remote circuit when it goes into autotune mode. Other than that its been great.

    Mike
     
  3. Mar 11, 2012 at 9:58 AM
    #3
    Lurkin

    Lurkin Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2009
    Member:
    #17497
    Messages:
    11,036
    First Name:
    Rod
    Pearland, TX
    Vehicle:
    09 PreRunner SR5 DC
    Are you talking about the autoeq? If so, yes,only way I got that to work was by grounding the parking brake wire directly. Relay didn't cut it
     
  4. Mar 11, 2012 at 10:07 AM
    #4
    Coronach

    Coronach Well-Known Member

    Joined:
    Feb 1, 2012
    Member:
    #71934
    Messages:
    47
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    OH! IO!
    Vehicle:
    2011 SR5 Double Cab Long Bed
    Uh ... coffee stains?
    Yeah, auto-eq. I'm working on about 3 hours sleep right now, stupid Daylight Savings Time.

    I couldn't get the ground-the-wire technique to do anything. I read that the Auto-EQ needs constant power, which it won't get using the relay, since the relay is powered by the remote line, which the HU powers off during Auto-EQ. The solution, apparently is to wire in a line from the power supply that is switched (so you can turn it on for AutoEQ and leave it off for everything else). That, or actually hook up the e-brake line and use it like you're supposed to do ... but no one does that.

    Mike
     
To Top