1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Back up camera

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by redezman, Jan 8, 2011.

  1. Jan 8, 2011 at 4:31 PM
    #1
    redezman

    redezman [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36325
    Messages:
    455
    Gender:
    Male
    First Name:
    Charles
    Raleigh N.C
    Vehicle:
    2012 4Runner SR5 4x4
    All Factory for now, LOVE it that way
    My back up camera seems to have a little problem
    I have a 2008 double cab 4x4 sr5 trd.
    The camera is factory and the lens is in the middle of tailgate.
    Problem i am having is here lately it looks like lines running thru the monitor and in heavy rains like its under water.
    The monitor is in rear view mirror.
    Any tips would be great,thanks in advance.
     
  2. Jan 8, 2011 at 4:41 PM
    #2
    SmoothFox

    SmoothFox Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Member:
    #31190
    Messages:
    438
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    DFW TEXAS
    Vehicle:
    2010 TRD OFFROAD 4x4
    CBI Sliders,PIAA Lights, 5100's, 4 leaf pack.
    I see you have a '08 any chance your still within the 3/36? Wish I knew more. Good luck.
     
  3. Jan 8, 2011 at 5:02 PM
    #3
    redezman

    redezman [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36325
    Messages:
    455
    Gender:
    Male
    First Name:
    Charles
    Raleigh N.C
    Vehicle:
    2012 4Runner SR5 4x4
    All Factory for now, LOVE it that way
    nope im not, BUT the dealer has done all the service on truck, so i may try to talk to them into checking it.
    sometimes if you are a faithful client, they will.
    this dealership has always treated me good.
    had the tsb on springs done no questions asked
     
  4. Jan 9, 2011 at 3:57 AM
    #4
    redezman

    redezman [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36325
    Messages:
    455
    Gender:
    Male
    First Name:
    Charles
    Raleigh N.C
    Vehicle:
    2012 4Runner SR5 4x4
    All Factory for now, LOVE it that way
    Anybody have any ideas?
     
  5. Jan 9, 2011 at 4:02 AM
    #5
    paintdiddy

    paintdiddy Machine gun shits

    Joined:
    Oct 12, 2008
    Member:
    #9924
    Messages:
    10,307
    Gender:
    Male
    First Name:
    shithead
    nj and not from "the jersey shore"
    Vehicle:
    silver bullet
    I thought tha camera started in 09?? My 08 didn't have one?
     
  6. Jan 9, 2011 at 4:06 AM
    #6
    NetMonkey

    NetMonkey Well-Known Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Member:
    #8536
    Messages:
    1,725
    Gender:
    Male
    Geogetown, TX
    Vehicle:
    2010, 4x4, DC, off-road, shortbed, automatic
    Toytec Ultimate Lift @ 3", Mickey Thompson MTZ's 285/75/16, Moto Metal 955b, rear 2" ALL, Marlin Crawler sliders
    sometimes on mine, the lens/cover on the camera gets dirty which causes image problems on the screen. i wipe it off and its fine. could that be the case on yours?
     
  7. Jan 9, 2011 at 4:07 AM
    #7
    Capita

    Capita Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Member:
    #18096
    Messages:
    2,673
    Gender:
    Male
    Corner Brook, Newfoundland, Canada
    Vehicle:
    09 TRD Sport Double Cab
    yeah the same thing happens to mine.

    not sure about the lines though
     
  8. Jan 9, 2011 at 4:27 AM
    #8
    BigBiscuit

    BigBiscuit Well-Known Member

    Joined:
    Dec 4, 2010
    Member:
    #47162
    Messages:
    217
    Gender:
    Male
    Mine is on a 2010 DC. I have the same thing when it rains. Just wipe it off periodically and it's fine. As for the lines, you may have pinched the wires that feed up into the tailgate. When I bought my truck last summer, it came with an extra camera wiring harness and some instructions so I'm guessing there have been a few problems. Check with the dealer though.
     
  9. Jan 9, 2011 at 4:32 AM
    #9
    redezman

    redezman [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36325
    Messages:
    455
    Gender:
    Male
    First Name:
    Charles
    Raleigh N.C
    Vehicle:
    2012 4Runner SR5 4x4
    All Factory for now, LOVE it that way
    my truck was a special order, when it came in the guy didnt want it.
    lens is clean
    i will check for a pinch wire,
    thanks for the tips its a starting point
     
  10. Jan 9, 2011 at 5:36 AM
    #10
    Caduceus

    Caduceus Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Member:
    #23889
    Messages:
    1,792
    Gender:
    Male
    the Lowcountry
    Vehicle:
    09 DCSB TRD 4x4
    mirror going bad too? I don't know how easy that would be to check, but if the "TV" portion is dying it could cause those problems.
     
  11. Jan 9, 2011 at 5:39 AM
    #11
    Taco-NB

    Taco-NB MMMMM Taco's

    Joined:
    May 1, 2009
    Member:
    #16662
    Messages:
    1,744
    Gender:
    Male
    New Brunswick
    Vehicle:
    '09 4X4 SR5 Access Cab V6 - Black Sand Pearl
    Sounds like a bad connection or wire. Try unplugging and plugging back in all of the connectors in the tailgate and mirror.
     
  12. Jan 9, 2011 at 7:18 AM
    #12
    redezman

    redezman [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36325
    Messages:
    455
    Gender:
    Male
    First Name:
    Charles
    Raleigh N.C
    Vehicle:
    2012 4Runner SR5 4x4
    All Factory for now, LOVE it that way
    ok thanks, i may just unplug it and not worry then.
     
  13. Jan 9, 2011 at 7:37 AM
    #13
    bookmonke

    bookmonke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Member:
    #26662
    Messages:
    519
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Jacksonville, FL
    Vehicle:
    2008 DC PreRunner Rugged Trail
    Any pics of the tailgate camera, it sounds aftermarket and starting to fail from water corrosion at a connector under the truck.
     
  14. Jan 9, 2011 at 7:44 AM
    #14
    redezman

    redezman [OP] Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Member:
    #36325
    Messages:
    455
    Gender:
    Male
    First Name:
    Charles
    Raleigh N.C
    Vehicle:
    2012 4Runner SR5 4x4
    All Factory for now, LOVE it that way
    if its after market the dealer did it, its on the main window sticker.
    i will check out all the tips and pointers.
    thanks again to everyone
     
To Top