1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Backfire or Pop When Starting Cold Engine

Discussion in '4 Cylinder' started by wingspar, Oct 6, 2011.

  1. Nov 17, 2011 at 7:48 PM
    #21
    wmdpowell

    wmdpowell Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Member:
    #46971
    Messages:
    955
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bill
    Selkirk, NY
    Vehicle:
    4x4 reg cab, 5 speed
    Better tires Hurcules Terra Track, trimmed front mud flaps, (access limited tonneau-took off) softopper, ats running boards, Piaa fogs, window vents, Wireless thermometer, extra bed rings, valley hitch
    If I leave the key in "on" for a few seconds before starting it happens less. I read somewhere on here that letting key be "on" for a few seconds makes for a quicker/smoother start.
     
  2. Jan 23, 2013 at 9:40 PM
    #22
    alwaysfaded

    alwaysfaded Well-Known Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Member:
    #95247
    Messages:
    111
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    So. Cal.
    Vehicle:
    08 Black taco, 5 spd.
    blacked out tint, k&n drop in, removed secondary filter, kenwood 7" touchscreen, 12" memphis audio sub, 1000 watt amp, Alpine type R conponets
    I have noticed this as well. When it's cold out, and I first start my truck in the morning it pops. Oh well glad to hear that it's common and shouldn't affect anything.
     
To Top