1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Bad alternator...

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by garrettski, May 31, 2009.

  1. May 31, 2009 at 5:44 PM
    #1
    garrettski

    garrettski [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2008
    Member:
    #9670
    Messages:
    57
    Gender:
    Male
    Truckee CA
    Vehicle:
    07 Tacoma 2 ten in JL, 5100s, flowmaster 40.
    BFG allterrains, 2 ten inch JL w3,alpine v power amp,alpine cda-9886, bilstein 5100, flowmaster 40.
    my alternator went out today on my 07...how much do you guys think im lookin for a new one?
     
  2. May 31, 2009 at 5:45 PM
    #2
    JimBeam

    JimBeam BECAUSE INTERNETS!! Moderator

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Member:
    #5966
    Messages:
    41,902
    Gender:
    Male
    First Name:
    JB
    Vehicle:
    2014 DCSB TRD 4x4
    PM luni...he's had to buy one recently
     
  3. May 31, 2009 at 5:48 PM
    #3
    brian

    brian Another Traitor

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Member:
    #16011
    Messages:
    7,557
    Gender:
    Male
    Elizabeth City, NC
    Vehicle:
    2008 F-350 Powerstroke
    Any idea what caused it? Wheeling? Gettin mud up in and around it? Why not try and get a shop to rebuild it, might be cheaper.
     
  4. May 31, 2009 at 5:55 PM
    #4
    garrettski

    garrettski [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2008
    Member:
    #9670
    Messages:
    57
    Gender:
    Male
    Truckee CA
    Vehicle:
    07 Tacoma 2 ten in JL, 5100s, flowmaster 40.
    BFG allterrains, 2 ten inch JL w3,alpine v power amp,alpine cda-9886, bilstein 5100, flowmaster 40.
    the shop said it was because of my sound system...but i didnt think it would do that...i do have alot of stuff running off my battery. HID's, 600 whatt amp with subs, a head unit, navi and a radar unit. but i still didnt think that would cause the problem
     
  5. May 31, 2009 at 6:16 PM
    #5
    brian

    brian Another Traitor

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Member:
    #16011
    Messages:
    7,557
    Gender:
    Male
    Elizabeth City, NC
    Vehicle:
    2008 F-350 Powerstroke
    Yeah I agree.... isn't the alternator a 130A or something, maybe even more? I'd be pretty impressed if you had a stereo that big actually took it out. Were you running a capacitor? If you were then I damn near guarantee that it wasn't caused by your stereo. If you don't have one, get one. It will solve and problems that could be created by a high load due to your system, even your HID's and such.
     
  6. May 31, 2009 at 7:23 PM
    #6
    jhodge83

    jhodge83 Any dog under 50# is a cat and cats are useless... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    28,108
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Moncks Corner, SC
    Vehicle:
    09 Timberland Mica DC 4WD Sport
    wat?
  7. May 31, 2009 at 7:26 PM
    #7
    JimBeam

    JimBeam BECAUSE INTERNETS!! Moderator

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Member:
    #5966
    Messages:
    41,902
    Gender:
    Male
    First Name:
    JB
    Vehicle:
    2014 DCSB TRD 4x4
    no...mine was in that neighborhood...luni had to go to RH i thought...the autozone couldnt even test his
     
  8. May 31, 2009 at 7:28 PM
    #8
    jhodge83

    jhodge83 Any dog under 50# is a cat and cats are useless... Moderator

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Member:
    #1432
    Messages:
    28,108
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jamie
    Moncks Corner, SC
    Vehicle:
    09 Timberland Mica DC 4WD Sport
    wat?

    RHT wanted like 300 for it and install, so he went to a local place, bought it cheaper, and put in on right behind their service center...lol
     
  9. May 31, 2009 at 7:36 PM
    #9
    JimBeam

    JimBeam BECAUSE INTERNETS!! Moderator

    Joined:
    Apr 14, 2008
    Member:
    #5966
    Messages:
    41,902
    Gender:
    Male
    First Name:
    JB
    Vehicle:
    2014 DCSB TRD 4x4
    ah!

    i know we couldnt find one for his near URE...
     
  10. May 31, 2009 at 7:36 PM
    #10
    BakoTruck

    BakoTruck Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Member:
    #16674
    Messages:
    2,823
    Gender:
    Male
    First Name:
    Herbie Hancock
    Bakersfield, CA
    Vehicle:
    05 PreRunner TRD
    Mostly stock for now, I have added a cb radio, various cheap mods and I plan on adding aftermarket wheels and other items in the future.
    My dads alternator on his old 96 GMC went out about two or three times when he had it for an eight year period. He got it refurbished every time and it's a little cheaper. You just have to call around or check out the junkyard.
     
To Top