1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Bad day for my 1995 Tacoma

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by jcstealthman1, Apr 4, 2012.

  1. Apr 4, 2012 at 3:48 PM
    #1
    jcstealthman1

    jcstealthman1 [OP] Member

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Member:
    #73596
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    I have a 1995 4 X 4 Tacoma, and my top radiator hose blew. I replaced it, and filled her up wit coolent. Now she is running ruff,and the check engine warning light came on. What do you think? Thank you.
     
  2. Apr 4, 2012 at 4:05 PM
    #2
    TacomaJPP

    TacomaJPP To secure peace, is to prepare for war

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Member:
    #47218
    Messages:
    559
    Gender:
    Male
    East TN
    Vehicle:
    03 4WD TRD XTD Cab
    Snugtop Camper Brushguard
    What's the code?
     
  3. Apr 4, 2012 at 4:30 PM
    #3
    jcstealthman1

    jcstealthman1 [OP] Member

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Member:
    #73596
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    I'm not sure?
     
  4. Apr 4, 2012 at 6:15 PM
    #4
    TacomaJPP

    TacomaJPP To secure peace, is to prepare for war

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Member:
    #47218
    Messages:
    559
    Gender:
    Male
    East TN
    Vehicle:
    03 4WD TRD XTD Cab
    Snugtop Camper Brushguard
    Take it to AutoZone and get it scanned, for free.
     
  5. Apr 5, 2012 at 6:43 AM
    #5
    TawcoTime

    TawcoTime Taco Verde

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Member:
    #46946
    Messages:
    56
    Gender:
    Male
    PA
    Vehicle:
    '01 XtraCab TRD, Manual 3.4
    Did you shut the engine off the instant the hose blew or...
    a) after it started running rough
    b) instrument warning lights came on
    c) you saw steam
    d) smelled an overheated engine
    e) all of the above

    I'm thinking warped head/blown gasket from overheating.
     
  6. Apr 5, 2012 at 6:09 PM
    #6
    jcstealthman1

    jcstealthman1 [OP] Member

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Member:
    #73596
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Thats's what I was thinking. Don't want to drive it to be scaned. I might hurt her worse. I took her around the block, and I don't think she could handle 40 mph. Sounds like Chu Ching! Thank you for the reponces. Any other thought would be appriciated.
     
  7. Apr 5, 2012 at 6:12 PM
    #7
    TrdSurgie

    TrdSurgie revised

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Member:
    #73132
    Messages:
    3,527
    Gender:
    Male
    SoCal
    Look on craigs list for someone that does mobile scans. 20 bucks or so.
     
  8. Apr 6, 2012 at 6:26 PM
    #8
    jcstealthman1

    jcstealthman1 [OP] Member

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Member:
    #73596
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Thank you all very much!
     
To Top