1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Bad sound coming from suspension when coming down of bump

Discussion in 'Suspension' started by RedTruck, Apr 3, 2012.

  1. RedTruck

    RedTruck [OP] I Bought A Black Truck and Didn't Change My Name!

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Member:
    #76227
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Stash
    CT
    Vehicle:
    2012 TRD BlackxBlack
    Just wheels....So far
    Bear with me for a second bc i think the back story will help with the solution.
    I bought my 02 Tacoma used. It appeared to have at least a 3" lift. I noticed the truck sat low in the back end so I added a leaf. Also it had nice yellow Billstein shocks which were replaced with crap shocks. The leaf and the shocks were installed at the same time. After this was done I noticed a terrible sound coming from under the front end when the truck went over a speed bump or dropped off of a ledge <3". It specifically happens when I go over a larger speed bump and as I come down off the speed bump the shocks decompress and makes a very ruff sound. If you know what this is and how to remedy it I would be very grateful. Thank you
     
  2. xgalvanxgx

    xgalvanxgx seymour butts

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Member:
    #69682
    Messages:
    718
    Gender:
    Male
    First Name:
    Gerardo
    OC (Lake Forest) California
    Vehicle:
    TRD Off-Road BlackSandPearl 07 PreRunner
    Camburg LT front with 2.5 x 8 Kings, Camburg Spindles, DMZ SUA rear with 16" triple bypass Kings, King bumpstops front and rear, 17" KMC beadlocks and 35's, front and rear DTF bumpers, McNeil front glass and Glassworks bedsides, K&N 77 Series Intake, Magnaflow, USA SPEC iPod Adapter, Rockford Fosgate 10" sub with custom box and amp. Andres' devil horn emblem.
    tighten up your nuts? tahahah. yeah.. mine made a noise cuz they were still loose when i added my 3" spacer lift. try to tighten the nuts on top of your coils? good luck!
     
  3. Gabe911

    Gabe911 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Member:
    #70850
    Messages:
    251
    Gender:
    Male
    FLORIDA
    Vehicle:
    10 PreRunner MGM
    Debadged, Rear TSB, Blue LED dome and Bright White Map Lights, Hard Top Tonneau Cover, OME885 coils (no top plate spacers)OME shocks and struts, 1.5" AAL for TSB Rear,285/70/17 Trail Grapplers, 17x9 XD Addicts with 4.5 bs, Black 4" exhaust tip, Bed pocket lights, rear diff breather Mod
    make sure everything is torqued down...everything! Could be u have a bad front shock...or ball joint...hope u fix it
     
  4. Sublime

    Sublime Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Member:
    #25918
    Messages:
    3,711
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Phoenix, AZ
    Vehicle:
    08 TRD 4x4
    Icon/All Pro.....chopped for 35's
    Check the sway bar bolts/bushings. Sometimes those crack and make that sound! When in doubt you could unbolt it on both sides and see if it still does it!
     
To Top