1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Balancing issues

Discussion in 'New Members' started by bc2115, Jun 4, 2010.

  1. Jun 4, 2010 at 2:54 PM
    #1
    bc2115

    bc2115 [OP] New Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Member:
    #38369
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    First Name:
    Barry
    Tennessee
    Vehicle:
    2010 SR5 4x4
    2" level in front-285x70x17 Nittos on 17x9 XD's
    Just upgraded from 06' Tacoma to 10'. Same truck basically, different color. On my new truck, I leveled the front by 2" and put a set of 285x70x17 Nittos on a set of XD series wheels. Looks great, but got a small problem. The wheels balance out great on the machine, but put em' on the truck, drive it up to 50 mph+/- and it shakes like a wheel/tire is out of balance. Go on up to about 65, and and drives like it is suppose to. Anybody got suggestions on balancing these things to where they will stop this damn shaking?
     
  2. Jun 4, 2010 at 2:59 PM
    #2
    brians05taco

    brians05taco Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Member:
    #30128
    Messages:
    425
    Gender:
    Male
    First Name:
    Brian
    Lafayette,La.
    Vehicle:
    05 prerunner white debadged 4.0
    lifted, bedcover,BHLM, grill, etc...
    spend the extra money and have them road force balanced will fix your problem...
     
To Top