1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

battery sparked on tray

Discussion in 'Technical Chat' started by tacoman68, May 4, 2012.

  1. May 4, 2012 at 10:48 AM
    #1
    tacoman68

    tacoman68 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Member:
    #19674
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Rio rancho nm
    Vehicle:
    4X4 08 Tacoma with ENGAGE long travel
    O8 Tacoma with Engage long travel front and rear 2.5/12 with resi and 2.0 bump stops up front with engine cage have bed cage with king 2.5/16 with resi and 61.5 deavers and 13in. Shackles with 2.0 bumps as for engine have douge thorny headers cold air intake and short shifter installed in tranny have racing seats with 4 point harness full alpine sound system
    so i have a problem my battery cable hit my battery tray and sparked now my truc wont stay on ive gone over the whole thing by eye does any body have any ideas of what could have happen it an 08 taco
     
  2. May 4, 2012 at 10:50 AM
    #2
    brutalguyracing

    brutalguyracing BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    DID YOU CHECK ALL FUSES
     
  3. May 4, 2012 at 10:50 AM
    #3
    Aw9d

    Aw9d That one guy

    Joined:
    Nov 7, 2011
    Member:
    #66635
    Messages:
    15,773
    Gender:
    Male
    Az
    x2

    Does the truck start up then die? or is it just not starting at all?
     
  4. May 4, 2012 at 10:51 AM
    #4
    DrewH

    DrewH Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2010
    Member:
    #46791
    Messages:
    15,053
    Gender:
    Male
    /\/\ This
     
  5. May 4, 2012 at 4:33 PM
    #5
    tacoman68

    tacoman68 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Member:
    #19674
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Rio rancho nm
    Vehicle:
    4X4 08 Tacoma with ENGAGE long travel
    O8 Tacoma with Engage long travel front and rear 2.5/12 with resi and 2.0 bump stops up front with engine cage have bed cage with king 2.5/16 with resi and 61.5 deavers and 13in. Shackles with 2.0 bumps as for engine have douge thorny headers cold air intake and short shifter installed in tranny have racing seats with 4 point harness full alpine sound system
    it starts then it dies out after about ten minutes and where is the main fuse i checked fuse box everything is good computer is good im stumped...
     
  6. May 4, 2012 at 6:16 PM
    #6
    Ga tacoguy

    Ga tacoguy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Member:
    #74020
    Messages:
    311
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rudy
    Augusta Ga.
    Vehicle:
    Extended cab Base model 4 cyl
    Tailgate mod, horn mod,storage door mod
    :) Mike, can you answer a few questions about this ? When you say it starts, does it start normally,or does it barely turn over ? Have you put a meter on the battery while it is running to see if the battery is getting charged ? When you say it dies after 10 minutes, Does it shut off quickly or sputter then cuts off ? Can you restart the engine after it dies ?

    If you can answer some of theses questions, I am sure more people will be able to give some more help with this. Good Luck.
     
  7. May 5, 2012 at 9:33 AM
    #7
    tacoman68

    tacoman68 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Member:
    #19674
    Messages:
    45
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Rio rancho nm
    Vehicle:
    4X4 08 Tacoma with ENGAGE long travel
    O8 Tacoma with Engage long travel front and rear 2.5/12 with resi and 2.0 bump stops up front with engine cage have bed cage with king 2.5/16 with resi and 61.5 deavers and 13in. Shackles with 2.0 bumps as for engine have douge thorny headers cold air intake and short shifter installed in tranny have racing seats with 4 point harness full alpine sound system
    i have not puta metter up to the battery yet but if i disconnect the postive side it stays running off the alt. it does not turn over right away it takes a couple of cranks and when its turnning off it kinda sputters but everything dies all lights and i can not restart the engine once it dies..
     
  8. May 5, 2012 at 9:57 AM
    #8
    jjew18

    jjew18 the Nightman cometh!

    Joined:
    May 17, 2009
    Member:
    #17315
    Messages:
    6,250
    Gender:
    Male
    First Name:
    John
    Alliance Airport
    Vehicle:
    05 PreRunner SR5
    Added extra awesomeness to its original awesomeness.
    There are two boxes, did you check 'em both?
     
  9. May 5, 2012 at 10:02 AM
    #9
    Warhorseforever

    Warhorseforever Will The Thrill

    Joined:
    May 3, 2011
    Member:
    #56023
    Messages:
    4,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Sand Lapper
    Vehicle:
    2001 Toyota Tacoma Pre-Runner SR5
    Kenwood KDC-348U HU Kicker DS65 Front Doors Only 2 Polk Audio MM840 Kenwood KAC 8105D for subs SuperCrewSound.com behind rear seat sub box
    [​IMG]

    Have the battery tested you may have fried something in there. Which side did you disconnect? Always unhook the Negative first that way it stops the circuit.
     
  10. May 5, 2012 at 10:27 AM
    #10
    DrewH

    DrewH Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2010
    Member:
    #46791
    Messages:
    15,053
    Gender:
    Male
    I'd say your battery took a shit.
     
  11. May 5, 2012 at 10:29 AM
    #11
    BostonBilly

    BostonBilly Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2012
    Member:
    #70435
    Messages:
    8,379
    Gender:
    Male
    Easton
    Vehicle:
    2015 Jeep Wrangler Sahara
  12. May 7, 2012 at 3:33 PM
    #12
    Warhorseforever

    Warhorseforever Will The Thrill

    Joined:
    May 3, 2011
    Member:
    #56023
    Messages:
    4,788
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    Sand Lapper
    Vehicle:
    2001 Toyota Tacoma Pre-Runner SR5
    Kenwood KDC-348U HU Kicker DS65 Front Doors Only 2 Polk Audio MM840 Kenwood KAC 8105D for subs SuperCrewSound.com behind rear seat sub box
    Lol This made me laugh........ YOU KNOW WHO......
     
To Top