1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Blown Fuse??

Discussion in 'Audio & Video' started by bowhuntingaddict, Feb 20, 2011.

  1. Feb 20, 2011 at 9:29 PM
    #1
    bowhuntingaddict

    bowhuntingaddict [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Member:
    #32949
    Messages:
    81
    Gender:
    Male
    I just blew the fuse that powers my head unit. It had a 30 amp fuse in it previously. Is it safe to replace it with a 40 amp fuse?
     
  2. Feb 20, 2011 at 9:44 PM
    #2
    Tacodog

    Tacodog Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Member:
    #31329
    Messages:
    330
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ron
    Redmond, Wa.
    Vehicle:
    '10 4x4 DCLB TRD Sport SWB
    Planing Stages
    No. Put another 30 amp in. See if it blows. If it does you might have a short. Or you are trying to power to much on that circuit.
     
  3. Feb 21, 2011 at 8:08 AM
    #3
    ItalynStylion

    ItalynStylion Sounds Gooooood

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Member:
    #18467
    Messages:
    4,865
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steven
    DFW, Tx.
    Vehicle:
    09 Double Cab TRD Sport 4x4
    If you're pulling 30A from your headunit you have a serious problem. And that fuse saved your ass.
     
To Top