1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

both headlights go out at same time?

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by fireturk41, Dec 24, 2009.

  1. Dec 24, 2009 at 6:36 PM
    #1
    fireturk41

    fireturk41 [OP] I like to break shit!

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Member:
    #11857
    Messages:
    4,505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    High Point, NC
    Vehicle:
    280k miles
    SAS, Locked front rear, Ufab sliders and bumpers, air compressor, 35" BFG KM2 on steelies and 36" TSLs
    hey today while i was driving both my headlights went out, the high beams still work, but when i turn them on the highbeam illumination doesnt light. i checked the fuses none were blown and the corner lights still work



    what could it be, i changed both headlights 1 month ago
     
  2. Dec 24, 2009 at 6:38 PM
    #2
    fireturk41

    fireturk41 [OP] I like to break shit!

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Member:
    #11857
    Messages:
    4,505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    High Point, NC
    Vehicle:
    280k miles
    SAS, Locked front rear, Ufab sliders and bumpers, air compressor, 35" BFG KM2 on steelies and 36" TSLs
    btw they were working in the drive way, but when i got in the country i noticed they werent on after i used my highbeams once
     
  3. Dec 24, 2009 at 6:40 PM
    #3
    Taco.Tim

    Taco.Tim Well-Known Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Member:
    #28109
    Messages:
    210
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    Georgia
    Vehicle:
    2010 Buhlue Access Cab 2WD
    Looking!
    Had that happen to a friend's Dodge Van once (long ago). Never had a good explanation, and finally gave up trying to figure it out. Just put two new headlights in, and went on our way.

    Tim Glover
     
  4. Dec 24, 2009 at 6:41 PM
    #4
    jab08

    jab08 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Member:
    #22883
    Messages:
    1,567
    Gender:
    Male
    Alabama
    Vehicle:
    02 T4R 4wd
    Dont know what that could be, but my highbeam indicator does not work now that I got some HID's. I still have not figured out why.
     
  5. Dec 24, 2009 at 6:53 PM
    #5
    rhodehard09

    rhodehard09 sometimes nonsense is the only sense someone has

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Member:
    #22964
    Messages:
    3,488
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    tampa, fl
    Vehicle:
    09 TRD Off Road 4x4 doublecab
    3" lift, allpro u-bolt flip kit,285/75/16 km2s, hella hid lights, hid conversions for headlights and foglights, led everything, debadged, 9145 reverse light bulbs, black tail lights, black headlight mod,trail-gear rock sliders, dynomax ultra flo muffler,satoshi with custom woven stainless grill,hella 100watt floods in grill, pioneer 4100 in dash dvd player, pioneer 800watt 4 channel amp, pioneer 4way 6x9s, pioneer 4 way 6.5s, 2 rockford p3 10's,rockford power 500.1 mono amp w/bass knob, 7 pin relocated, highlift and mount in bed, diff breather mod, led bed lights, secondary air filter removed,t-rex eyelids, mefab bumper bar, muddy under carriage
    check the relays in the fusebox under the hood.
     
  6. Dec 24, 2009 at 6:59 PM
    #6
    wildjerseyfirefighter

    wildjerseyfirefighter I sell fishing and fishing accessories

    Joined:
    Dec 17, 2008
    Member:
    #11677
    Messages:
    7,966
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    NJ
    Vehicle:
    05 Tacoma TRD Sport
    stock, for now

    i dont even have highbeam with my hid..consider yourself lucky..lol
     
  7. Dec 24, 2009 at 7:10 PM
    #7
    jab08

    jab08 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Member:
    #22883
    Messages:
    1,567
    Gender:
    Male
    Alabama
    Vehicle:
    02 T4R 4wd
    I dont know why the indicator is not coming on my only guess is the wattage difference? The aftermarket lights use H1 style bulbs so high beams are regular 55w silverstars and the lows are 35w hids. But I realy have no idea.

    [​IMG]
     
  8. Dec 24, 2009 at 8:13 PM
    #8
    Kuneff

    Kuneff Carpe Diem

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Member:
    #26173
    Messages:
    764
    Gender:
    Male
    West Virginia
    Vehicle:
    Tacoma Woods Beater
    Tree Dents
    My mustang had an issues like that... it was the high/low beam switch. If I even bumped it for the blinkers it would turn the headlights off...
     
  9. Dec 24, 2009 at 8:17 PM
    #9
    fireturk41

    fireturk41 [OP] I like to break shit!

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Member:
    #11857
    Messages:
    4,505
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    High Point, NC
    Vehicle:
    280k miles
    SAS, Locked front rear, Ufab sliders and bumpers, air compressor, 35" BFG KM2 on steelies and 36" TSLs
    dad thinks i have a short :-/ but no blown fuses!
     
  10. Dec 25, 2009 at 7:54 AM
    #10
    Idrivetoys

    Idrivetoys Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Member:
    #27253
    Messages:
    499
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Yuma AZ
    Vehicle:
    I need a 4 door DC 4x4
    a short will typically blow the fuse, hence its purpose, however as stated above the relay could be bad.

    Go buy 1 bulb or borrow one from a buddy to check if it works.


    Ryan
     
To Top