1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Brakes went out for an Hour!!???

Discussion in 'Technical Chat' started by mad 23, Jan 4, 2009.

  1. Jan 4, 2009 at 7:03 PM
    #1
    mad 23

    mad 23 [OP] Member

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Member:
    #8282
    Messages:
    5
    San Antonio TX
    Vehicle:
    06 Taco TRD Sport
    Westin Grill Guard, West Nerf Bars, Eclipse AVN6600,JL 6.5 Comps,Kicker and Fosgate Amps, 2 10" MTX TT65
    My wife drove our 06 Tacoma through our garage door friday night. At first I thought she was going into Labor since she is Pregnant and due on the 14th of this month. but as I walked outside she told me she did'nt know what happend. she hit the brakes and nothing happend. so we called my insurance for the damage to the house and truck. I thought she mistakenly hit the gas instead of the break, and left it at that.. The next day I drove it to the Body Shop to get a estimate on the damage. On my way there the front end started shaking a little as if there was a ball on the tire, I thought nothing of it, since the body shop is about 1 1/2 mile from my house. I was there for about an hour and left. On my way out I felt it again and pulled over, cheked all the tires and nothing. I got on the highway to go to home depot and it did it again, but this time it was if my front wheels were coming off. Then I smelled brake fluid and the front end just locked up. ALmost if i was driving with the parking brake on, the brake pedal was solid as a brick and would'nt budge. luckily i was still on the feeder with no traffic. as i slowed down and parked at Home depot I called my wife to pick me up. About an hour passed by the time I got out of H.D. and my wife was waiting. I turned on the truck to se if i could move it and everything was fine. I took it to a brake shop they checked it and drove it and nothing everything checks out on the computer to........

    So call me Crazzzzy! still dont know what the Hell went wrong?

    Any Answers?????
     
  2. Jan 4, 2009 at 7:07 PM
    #2
    Delmarva

    Delmarva Mayor of TW

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Member:
    #10148
    Messages:
    35,641
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    Tucson, AZ
    Vehicle:
    09 TRD OR S/C 4x4
    TRD S/C, Full OME Suspension, LR UCAs, Relentless Front Bumper, Derpwerx Fab HC Rear Bumper, 285/75/16 Revos, XD Hoss Wheels, Safari Snorkel, Infiniti FX-R HID Retrofit, Airbags in rear, Optima Yellow top, Besttop, All-Pro Skid, All-Pro HD Sliders
    whoa... glad nobody got hurt...
     
  3. Jan 4, 2009 at 7:09 PM
    #3
    tacomaman06

    tacomaman06 Carolina Alliance: Lead, follow, or get the hell o Staff Member

    Joined:
    May 1, 2007
    Member:
    #1475
    Messages:
    26,351
    Gender:
    Male
    First Name:
    Will
    York,South Carolina
    Vehicle:
    '13 Silverado ext cab
    sounds like a sensor went haywire for a little while. not sure if it will work, but maybe get an obd2 scanner(autozone will do it for you) and see if it pulls any codes up.
     
  4. Jan 4, 2009 at 7:09 PM
    #4
    slo2sixty

    slo2sixty Well-Known Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Member:
    #10389
    Messages:
    334
    Gender:
    Male
    Syracuse, NY
    Vehicle:
    10 Acesscab TRD Sport
    885s 10mm spacer lite racing UCA Dakars Nitrocharger sports
    wtf man.... nothing was leaking... maby ur calipers r seized??? take'um apart and lube the shit out of them... maby the abs system shorted. My beddy had a blazer and the abs comp was bad and it wouldent let the pedal move but when unpluged the brakes were fine u could just lock them up :)
     
  5. Jan 4, 2009 at 7:12 PM
    #5
    SocalMan22

    SocalMan22 Founder Socaltacomas.com Staff Member

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1146
    Messages:
    8,155
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve-0
    So*Cal
    Vehicle:
    06 PreRunner Dbl Cab
    What Mods!
    Seriously that could have got bad quick especially the wife being pregnant take it to the dealer when you get time and explain what happened hopefully they can find out what happened.
     
  6. Jan 4, 2009 at 7:27 PM
    #6
    mad 23

    mad 23 [OP] Member

    Joined:
    Aug 1, 2008
    Member:
    #8282
    Messages:
    5
    San Antonio TX
    Vehicle:
    06 Taco TRD Sport
    Westin Grill Guard, West Nerf Bars, Eclipse AVN6600,JL 6.5 Comps,Kicker and Fosgate Amps, 2 10" MTX TT65
    Thanks guys! actually the brake shop run a scan on the truck no codes and they took the wheels of and nothing out of the ordinary. the Manager said his cousin works for a Toyota dealership and would call him on moday to see if this ever happend before..He did say maybe one of the speed sensors is bad and caused the ABS to go haywire. the other thing is maybe the Brake booster or the Master or both..SHIT!:mad: What a way to start the New Year! BROKE AGAIN!!!:(:eek:
     
  7. Jan 4, 2009 at 10:48 PM
    #7
    09tacoLI

    09tacoLI Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2008
    Member:
    #10817
    Messages:
    739
    Gender:
    Male
    long island ny
    Vehicle:
    09 off road
    Shrockworks sliders,Shrockworks Front bumper,Warn 9.5xp winch,Toytec Ult.3in,Total Chaos UCAs,AP expo Rear, Fox remote resi shocks Bud built skids,Piaa 7in,Piaa yellow plasma Off road lights.
    Glad nobody got hurt sound like a pretty wild day. The firt thing I always check for is gremlins they can be a pain in the ass and no matter how many scans you do they come up with a code. Try a flashlight they hate light and dont get them wet then you"ll have even more problems Well good luck.
     
To Top