1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Break pedal pressed=turn signal ind. on

Discussion in 'Technical Chat' started by roka666, Jun 1, 2010.

  1. Jun 1, 2010 at 10:51 AM
    #1
    roka666

    roka666 [OP] New Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Member:
    #38168
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Seattle, WA
    Vehicle:
    Tacoma 4X4 2.7L
    3" spacer lift, 3"body lift
    Hey everyone First post! whoohoo! so basically when I press the brake pedal, my right side turn signal in the rear comes on with the break light and holds steady(no flash) and the indicator lamp will turn on steady and dim...the right turn signal works normally when driving until I depress the brake pedal the turn signal indicator lamp will stop flashing and hold on steady and everything operates as described above, the signal will return to normal operation once the pedal is not depressed. I did wire my truck about 6 months ago for towing but have had no issues until a couple of days ago. Does this sound like a ground or crossed wire issue or is it an indicator of some more specific like a relay or something. Thanks for any help on this!
     
  2. Jun 1, 2010 at 10:54 AM
    #2
    colinb17

    colinb17 If at first you don't succeed, don't try skydiving

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Member:
    #4127
    Messages:
    18,599
    Gender:
    Male
    First Name:
    Colin
    Lusby, MD
    Vehicle:
    '07 TRD Sport 4x4
    Build thread in sig...
    if you rewired it for towing and the problem did not start right away, i'd say that some electrical tape came off and your turn signal and brake light power are touching one another. or something along those lines
     
  3. Jun 1, 2010 at 11:09 AM
    #3
    Zombie Runner

    Zombie Runner Are these black helicopters for me?

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Member:
    #5246
    Messages:
    15,036
    Gender:
    Male
    First Name:
    Kevin
    Wichita Falls, TX
    Vehicle:
    Tundra, double cab.
    LED interior lights, stubby antenna, Pioneer in dash screen, good driver mod.
    x2
    check all your connections from your wiring job and Im sure you will find the culprit


    and welcome to TW :thumbsup:
     
  4. Jun 1, 2010 at 5:50 PM
    #4
    roka666

    roka666 [OP] New Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Member:
    #38168
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Seattle, WA
    Vehicle:
    Tacoma 4X4 2.7L
    3" spacer lift, 3"body lift
    cool... I was thinking that was probably the problem, just wanted to make sure it wasn't some sort of Toyota code for a bulb out in my glove box or something:D thanks!
     
To Top