1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Car AC doesn't blow

Discussion in 'General Automotive' started by rob_s, Jun 20, 2010.

  1. Jun 20, 2010 at 1:02 PM
    #1
    rob_s

    rob_s [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Member:
    #38377
    Messages:
    353
    Gender:
    Male
    SE FL
    Vehicle:
    White 2010 DC SB Sport
    Doesn't blow cool, doesn't blow hot, doesn't blow vent, just doesn't blow. It's a FWB Mitsubishi Endeavor and I'm frankly not even sure where the compressor is (I can see the alternator, which makes me think the compressor is on the bottom at the back).

    Any ideas what might be wrong?
     
  2. Jun 20, 2010 at 1:16 PM
    #2
    Jester243

    Jester243 mod status????

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    10,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 Trail Premium 4Runner w/ KDSS
    So you are getting nothing from the blower motor? You might wanna start with checking fuses.
     
  3. Jun 20, 2010 at 2:09 PM
    #3
    rob_s

    rob_s [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Member:
    #38377
    Messages:
    353
    Gender:
    Male
    SE FL
    Vehicle:
    White 2010 DC SB Sport
    nothing is coming out of the vents, no matter what setting it is on.
     
  4. Jun 20, 2010 at 2:13 PM
    #4
    Brunes

    Brunes abides.

    Joined:
    May 31, 2008
    Member:
    #7011
    Messages:
    17,641
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rotorhead
    DC or New Jersey - Depends on the day....
    Vehicle:
    08 Red/Graphite and Satin Black
    Inside: Tint, Wet Okole 1/2 Piped Red/Black Covers, Black Weathertech Digital Fit Mats, URD Short Throw w/ TWM Weighted Knob, USA Spec iPod adapter. Outside: 4300K Retro w/ Angel Eyes and Red Shrouds, 5000K Blazer Fog Light Retrofit, Debadge, Bed Locking Handle, Satin Black Rims Performance: TRD/Steigmeier Blower w/ 2.7 Pulley. 668 Injectors and 320 LPH AEM Fuel pump. URD UCON and 7th Injector. DTLT Headers, URD Y-Pipe, Wicked Flow Muffler. Suspension: Both: OME Shocks Front: 886X's and TC UCAs Rear: Dakars Armor: Relentless Front Bumper Relentless High Clearance Rear w/ Tire/Rotopax Swing Out Relentless Front, Mid, and TCase skids BAMF Diff Skid Recovery and Spares: Fullsize Spare Tire 2x2 gal Rotopax 1x1 gal Rotopax 1x1 gal Water Rotopax Warn 9.5XP-S Winch Hi-Lift Extreme 60" Ironman Off-Road Recovery Kit
    Yeah...I'd worry about the blower motor and electrical supply to the motor before you start looking for the compressor.
     
  5. Jun 20, 2010 at 2:14 PM
    #5
    Jester243

    Jester243 mod status????

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    10,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 Trail Premium 4Runner w/ KDSS
    can you pull the blower motor and see if there is an obstruction, leaves or somethign else preventing it from going?
     
  6. Jun 20, 2010 at 2:56 PM
    #6
    rob_s

    rob_s [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Member:
    #38377
    Messages:
    353
    Gender:
    Male
    SE FL
    Vehicle:
    White 2010 DC SB Sport
    I wouldn't even know where to look for it. I have never dealt with a car like this before (FWD, engine compartment PACKED with crap).
     
  7. Jun 20, 2010 at 3:14 PM
    #7
    Jester243

    Jester243 mod status????

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    10,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 Trail Premium 4Runner w/ KDSS
    I don't know on your car but on the tacoma's the blower motor in in the cab on the passernger side footwell on the underside of the dash. Maybe look around there? :notsure:

    have you tried looing around for a forum on that car?

    The blower motor is just a small electric fan, so not a belt driven item like the compressor or Alt. Good luck man :thumbsup:
     
  8. Jun 20, 2010 at 3:18 PM
    #8
    Jester243

    Jester243 mod status????

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    10,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 Trail Premium 4Runner w/ KDSS
    is this by chance a 2004?
     
  9. Jun 20, 2010 at 5:27 PM
    #9
    Jester243

    Jester243 mod status????

    Joined:
    Jun 25, 2008
    Member:
    #7552
    Messages:
    10,004
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dan
    Spokane, WA
    Vehicle:
    2016 Trail Premium 4Runner w/ KDSS
    ok since you left I got bored and started lookign around online it appears that some Mitsubishi Endeavor's have a couple of problems with the blower motors. One involves a blower motor resistor that causes no or sometimes intermitten operation of the blower motor. The other was a problem with water collecting in the bottom of the blower motor (no idea how it is getting in there) and causing corrosion resulting in the blower failing. Good luck and let un know how it goes.
     
  10. Jun 21, 2010 at 12:55 AM
    #10
    rob_s

    rob_s [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Member:
    #38377
    Messages:
    353
    Gender:
    Male
    SE FL
    Vehicle:
    White 2010 DC SB Sport
    Thanks Jester. I think she's going to wind up taking it in today, but at least it sounds like a blower motor shouldn't be a huge expense. I believe it is a 2004.
     
To Top