1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Check engine flash, engine sputtering

Discussion in 'Technical Chat' started by Raiden06BSP, Dec 21, 2012.

  1. Raiden06BSP

    Raiden06BSP [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2011
    Member:
    #68831
    Messages:
    73
    Gender:
    Male
    New York
    Vehicle:
    07 DLB Cab SR5 4x4
    URD 3" catback, NST manifold spacer, Leer 100r cap, Thule roof rack, DTLT headers, URD calibrator, 885's, OME sport front and rear shocks, 5mm trim packer, 2" AAL, OME sway bar relocate, 265/75/16 Duratracs
    2007 tacoma v6. Went to pass a snow plow truck. The truck kicked down 2 gears, hug in gear for a second then shifted and the check engine light started flashing and the truck fell on its face. No codes or power. It started sputtering and shaking. From what I've read it might be the plugs or the maf sensor needing to be cleaned. I'm about 4 hours from home so I'm gonna make the trip home in a couple days. Looking to see if anyone has had the same issue and what you did to fix it or any ideas that it might be. Thanks
     
  2. Fast_Freddy

    Fast_Freddy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Member:
    #5427
    Messages:
    55
    Gender:
    Male
    818
    Vehicle:
    99 Black PreRunner
    ome suspension lift, Borla catback exhaust, S-runner bucket seats
    Check engine light flashing indicates a severe misfire...youre in danger of melting your cats.
     
  3. Raiden06BSP

    Raiden06BSP [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2011
    Member:
    #68831
    Messages:
    73
    Gender:
    Male
    New York
    Vehicle:
    07 DLB Cab SR5 4x4
    URD 3" catback, NST manifold spacer, Leer 100r cap, Thule roof rack, DTLT headers, URD calibrator, 885's, OME sport front and rear shocks, 5mm trim packer, 2" AAL, OME sway bar relocate, 265/75/16 Duratracs
    After looking over the truck a little bit. I found that the plug going to the number one coil pack was not in all the way. I pressed on it and it clicked in. Hope that was my problem.
     
To Top