1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Check engine light help

Discussion in 'Technical Chat' started by dustinclm, Oct 31, 2010.

  1. Oct 31, 2010 at 12:21 PM
    #1
    dustinclm

    dustinclm [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Member:
    #34553
    Messages:
    500
    Gender:
    Male
    Thibodaux, La
    Vehicle:
    2012 Super White DC 4x4 V6
    Bilstein 5100 set at .85" WeatherTech Floor Mats
    My check engine light has been on for years but my truck as always run just fine so I never bothered with it. If I disconnect the negative battery terminal the lights goes off but It will come back on a few miles of driving after I put gas in the truck. I know I can get the diagnostics but shouldn't it be something with the gas cap vacuum? I always turn the cap unill it clicks a few times
     
  2. Oct 31, 2010 at 12:34 PM
    #2
    Wile

    Wile It's a truck not a luxury sedan.

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Member:
    #45079
    Messages:
    866
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tim
    New Mexico
    Vehicle:
    08 4x4 DC TRD Offroad
    Pioneer AVH-5600BHS, ScanGauge, Wet Okole Seat Covers, Allpro Aluminum front bumper, Allpro Aluminum IFS skid plate, Allpro APEX rocksliders, Warn 9500s winch
    When you get the diagnostic go to autozone. They will do it for free.
     
  3. Oct 31, 2010 at 12:45 PM
    #3
    Yoytoda

    Yoytoda The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    depends on the error code...

    have autozone check it

    gas cap seal could be bad... take a look at it, if the rubber is cracked at all replace it
     
  4. Oct 31, 2010 at 12:47 PM
    #4
    Brunes

    Brunes abides.

    Joined:
    May 31, 2008
    Member:
    #7011
    Messages:
    17,641
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rotorhead
    DC or New Jersey - Depends on the day....
    Vehicle:
    08 Red/Graphite and Satin Black
    Inside: Tint, Wet Okole 1/2 Piped Red/Black Covers, Black Weathertech Digital Fit Mats, URD Short Throw w/ TWM Weighted Knob, USA Spec iPod adapter. Outside: 4300K Retro w/ Angel Eyes and Red Shrouds, 5000K Blazer Fog Light Retrofit, Debadge, Bed Locking Handle, Satin Black Rims Performance: TRD/Steigmeier Blower w/ 2.7 Pulley. 668 Injectors and 320 LPH AEM Fuel pump. URD UCON and 7th Injector. DTLT Headers, URD Y-Pipe, Wicked Flow Muffler. Suspension: Both: OME Shocks Front: 886X's and TC UCAs Rear: Dakars Armor: Relentless Front Bumper Relentless High Clearance Rear w/ Tire/Rotopax Swing Out Relentless Front, Mid, and TCase skids BAMF Diff Skid Recovery and Spares: Fullsize Spare Tire 2x2 gal Rotopax 1x1 gal Rotopax 1x1 gal Water Rotopax Warn 9.5XP-S Winch Hi-Lift Extreme 60" Ironman Off-Road Recovery Kit
    YEARS?? Holy cow man...That's dedication to not seeking help.

    You need to get the code read and go from there. It could be the gas cap but it could be 100's of other things too.

    Have Autozone grab the code and then let us know what you find...
     
  5. Oct 31, 2010 at 1:57 PM
    #5
    dustinclm

    dustinclm [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Member:
    #34553
    Messages:
    500
    Gender:
    Male
    Thibodaux, La
    Vehicle:
    2012 Super White DC 4x4 V6
    Bilstein 5100 set at .85" WeatherTech Floor Mats
    Well I had autozone do their diagnostics when it came on and it showed somethig about the gas cap and it's been inspected by toyota a time or 2 and they couldn't tell me what was wrong. It isn't effecting the trucks performance so I just ignored it
    When I find out exactly what it is I'll post it
     
To Top