1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Check engine light issue - need help!

Discussion in 'New Members' started by bojo, Nov 20, 2010.

  1. Nov 20, 2010 at 3:32 AM
    #1
    bojo

    bojo [OP] New Member

    Joined:
    Nov 19, 2010
    Member:
    #46414
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2000 Tacoma 2wd 4 cyl California emissions
    Have a 2000 Tacoma 2x4 reg cab with 27,000 miles and California emissions. It's been off the road since 2004 and I want to put it back on the road.

    The truck starts and runs ok until it warms up....after that it idles around 1300 rpm.
    The check engine light was on and I had it scanned at the local Auto Zone with the following results (three fault codes):

    P1135 Air/fuel Sensor - Probable Cause
    - Open short circuit condition
    - Poor electrical connection

    P1130 Air/fuel Sensor - Probable Cause
    - Open short circuit condition
    - Poor electrical connection

    P0125 Insufficient coolant - Probable Cause
    - Faulty thermostat
    - Low coolant level
    - Faulty ECI

    Note......for fault#3 the temperature gauge is normal, coolant level is normal, and more than enough heat.

    Everyone I talked to suggested replacing the upstream oxygen sensor....I did and it did'nt solve the problem!

    I'm thinking there is a wiring problem between the front oxygen sensor and the computer but I don't have a schematic. Am I on the right track? Do I need to bite the bullet and go to the local Toyota dealership?

    NEED HELP!!!

    bojo
     
To Top