1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

chirp noise coming from dash

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by harpolith, Jan 21, 2011.

  1. Jan 21, 2011 at 4:29 PM
    #1
    harpolith

    harpolith [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Member:
    #23469
    Messages:
    2,200
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2014 SR5 DC 4x4
    10.000 miles on my 2010 taco. WHen I turn heater on I hear a constant chirping sound coming from what sounds to be one of the vents beside the glove box. MOST noticeable when fan is on low. NOt sure if it stops when I turn fan up or if I just can't hear it. Don't know if It's happening with AC but for sure when running heater. ANNOYING. anyone else having this prob? I'm not educated or tooled up to fix it myself. ANY ideas?
     
  2. Jan 21, 2011 at 4:33 PM
    #2
    rex99

    rex99 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Member:
    #27492
    Messages:
    6,963
    Gender:
    Male
    TArdCOMAWORLD
    Vehicle:
    Proton Cruiser
    Rocket Boosters, Flux Capacitor, Escape Pod, Throttle Body Spacer, Homeroshi, ATRAC disable
    SEARCH
     
  3. Jan 21, 2011 at 4:33 PM
    #3
    Natetroknot

    Natetroknot Def Leppard Sucks!

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Member:
    #33812
    Messages:
    343
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nate
    Dubuque, IA
    Vehicle:
    '11 Black Access Cab
    Billy's @ .85, 1.5 Progressive AAL, Leer 100xl, BFG KO2's
  4. Jan 21, 2011 at 5:05 PM
    #4
    harpolith

    harpolith [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Member:
    #23469
    Messages:
    2,200
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2014 SR5 DC 4x4
    THanks. LOOks like others with same prob. Can you Tell me what a tsb is?
     
  5. Jan 21, 2011 at 5:06 PM
    #5
    rex99

    rex99 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Member:
    #27492
    Messages:
    6,963
    Gender:
    Male
    TArdCOMAWORLD
    Vehicle:
    Proton Cruiser
    Rocket Boosters, Flux Capacitor, Escape Pod, Throttle Body Spacer, Homeroshi, ATRAC disable
    Thermo-Subnuclear Bushing
     
  6. Jan 21, 2011 at 5:07 PM
    #6
    francis1291

    francis1291 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Member:
    #43911
    Messages:
    1,161
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    10 4x4 SR5 super white
    3" procomp lift wit 20" rockstars on 33 toyo mt's
    It's the blower motor. I had same prob. Take it to dealer and they will replace it. That is wat they did with mine and it was free
     
  7. Jan 21, 2011 at 5:09 PM
    #7
    Natetroknot

    Natetroknot Def Leppard Sucks!

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Member:
    #33812
    Messages:
    343
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nate
    Dubuque, IA
    Vehicle:
    '11 Black Access Cab
    Billy's @ .85, 1.5 Progressive AAL, Leer 100xl, BFG KO2's
    TSB stands for technical service bulletin.

    It also stands for THE SEARCH BUTTON.
     
  8. Jan 24, 2011 at 3:38 PM
    #8
    harpolith

    harpolith [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Member:
    #23469
    Messages:
    2,200
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2014 SR5 DC 4x4
    took it into toyo dealer today... they checked it out and said i need a new blower fan. still under warranty, so they ordered one and will install in 3 days. said they put a couple foam pads somewhere to reduce the chirp in the mean time... thanks for pointing me in the right direction. and thumbs up to the dealer for not giving me the run-around and offering to install a new blower!
     
  9. Jan 24, 2011 at 3:40 PM
    #9
    Blackshirts

    Blackshirts Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Member:
    #32057
    Messages:
    3,958
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    TX
    Vehicle:
    09 PreRunner
    Headlight mod, sound system. MB Motor Sport Rims. Black Tails. 5100's, 885, grill craft, Fogs, N-Fab Step Sides. BFG TKO Tires, Wet Oks, LED map lights and dome, LED gauge mod
    Its a zombie

    Seriously its a TSB and the part in most places is on back order.
     
  10. Jan 24, 2011 at 3:43 PM
    #10
    Grande

    Grande Well-Known Member

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Member:
    #41153
    Messages:
    917
    First Name:
    John
    Victorville, CA
    Vehicle:
    Thomas, The little truck that could
    Painted badges. Bedlined grille, wheels and lower valence. Billies 5100 @.85 up front. Dodger Jack Ball Mod. Custom trail damaged rear bumper (for the time being). Lil LED light bar on grill. Hard-wired Radar Det. Custom Projector fog lights, Anytime Fog Mod, HIDS, White LED accent lighting on a Single post double toggle swicht, so they light up wit my door/dome light, or always on, or never on. LED map and dome lights.
    i get that churp noise when i shift from 1st to 2nd :p

    jk, i hav an auto, that would be sick tho :D
     
  11. Jan 24, 2011 at 4:06 PM
    #11
    ramper

    ramper Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Member:
    #41716
    Messages:
    15
    Gender:
    Male
    pa
    Vehicle:
    2010 reg cab 2.7l 4x4
    265/70/16r tires for now
    got same prob 2010 reg cab. annoying as my exwife. guess i will try dealer. thanks
     
  12. Jan 24, 2011 at 6:12 PM
    #12
    harpolith

    harpolith [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Member:
    #23469
    Messages:
    2,200
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2014 SR5 DC 4x4
    lots of people havin same problem, i've learned after searching the forum. good luck with your dealer.
     
  13. Jan 24, 2011 at 6:22 PM
    #13
    08TacoTrD

    08TacoTrD Well-Known Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Member:
    #10385
    Messages:
    970
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    08 TRD Offroad
    5100's and 883 OME Coils TRD Exhaust Deaver 1.5" AAL Rear Differential Breather Extension, 4WD Light, Tailgate Pipe clamp, Fog lights on while High Beams on, Carrier Bearing flip
    Have you checked the johnson rods yet? They are supposed to be self adjusting but in the '10's they tend to need a little manual adjustment every now and then.
     
  14. Jan 24, 2011 at 6:25 PM
    #14
    PatrickJW

    PatrickJW Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2010
    Member:
    #33533
    Messages:
    77
    Gender:
    Male
    First Name:
    Patrick
    Rural Maine USA
    Vehicle:
    SR5 TRD off road/towing package
    Just begining, doing some research having some fun!!
    Same noise with my 2010 at 14 K, I was wondering if there was a TSB. It goes for it's next service soon soon, and they will replace the motor. My dealer is very good, no question at all with the harsh ride TSB they replaced the leaf springs & couldn't have been nicer about it. Central Maine Toyota, Waterville Maine.
     
  15. Jan 24, 2011 at 7:07 PM
    #15
    harpolith

    harpolith [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Member:
    #23469
    Messages:
    2,200
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2014 SR5 DC 4x4
    Tell me more about your issue with the leaf springs tsb. Curious.
     
  16. Jan 26, 2011 at 7:21 PM
    #16
    mlwells

    mlwells Member

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Member:
    #32813
    Messages:
    9
    Gender:
    Male
    First Name:
    mark
    Ephrata wa.
    Vehicle:
    TRD Sport

    Went to the Dealer today. No Questions ask, They ordered a new heater fan motor. I believe this is a known problem with some tacos. 2010
    Access Cab Sport. Take to the dealer. Warrenty is a great thing.
     
  17. Jan 26, 2011 at 7:32 PM
    #17
    kprstaco

    kprstaco Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Member:
    #46274
    Messages:
    40
    Gender:
    Male
    FL
    Vehicle:
    11 MGM Dblcab LB TRD Sport Prerunner
    Pop&Lock, Weathertec liners
    My 2011 has the chirp but only for a second or two when I first turn the fan on. I think it chirps as it spins up, then no other noises. Doesn't do it all the time but I'm wondering, since it's already there, if it'll progress to a constant noise over time.

    Oh well, I got 3 years/36,000 miles to find out.
     
To Top