1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

clicking noise after harsh ride tsb was done....

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by pr3moTRD, Nov 13, 2010.

  1. Nov 13, 2010 at 8:16 PM
    #1
    pr3moTRD

    pr3moTRD [OP] Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Member:
    #45569
    Messages:
    24
    Gender:
    Male
    First Name:
    buddy
    az
    Vehicle:
    08 pr3runner
    so a few days after i got the harsh ride tsb worked on, i notice a clicking noise on the rear driver side when going over small bumps. i had my buddy jump up and down in the truck bed and it only will make that click noise on the driver side.. sounds like maybe the bolt might be loose?? any ideas? service dept not open till monday :( need help!!!

    thx in advance
     
  2. Nov 13, 2010 at 8:40 PM
    #2
    ZanexGt

    ZanexGt Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Member:
    #44999
    Messages:
    51
    Gender:
    Male
    Fairfax, VA
    Vehicle:
    2010 DC SR5 4x4
    I have no idea but I just had the TSB done and have the same issue. I cannot reproduce the sound by jumping in the bed, just by going over bumps in the road

    Anyone know what this could be?
     
  3. Nov 13, 2010 at 8:43 PM
    #3
    HondaGM

    HondaGM Roll Tide

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Member:
    #25056
    Messages:
    5,769
    Gender:
    Male
    First Name:
    James
    South-Pole
    Vehicle:
    09 DC 4x4 Blown Honda VTEC V8
    trd exhaust,step bars,vent visors,bed lights,tailgate mod
    i think i saw a post on here somewhere about the shock bolts being left loose.
     
  4. Nov 13, 2010 at 11:34 PM
    #4
    Taco11

    Taco11 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2010
    Member:
    #43080
    Messages:
    175
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chris
    Seattle WA
    What about the bolts on the new leaf pack? Wasn't there someone on here that the bolt was put in the wrong way and it rubbed on the frame?
     
  5. Nov 14, 2010 at 6:15 AM
    #5
    pr3moTRD

    pr3moTRD [OP] Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Member:
    #45569
    Messages:
    24
    Gender:
    Male
    First Name:
    buddy
    az
    Vehicle:
    08 pr3runner
    thats what it sounds like.. im taking it back in on monday..
     
  6. Nov 14, 2010 at 6:25 AM
    #6
    pr3moTRD

    pr3moTRD [OP] Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Member:
    #45569
    Messages:
    24
    Gender:
    Male
    First Name:
    buddy
    az
    Vehicle:
    08 pr3runner
    have you taken it back?? i sounds like it may be a lose shock bolt
     
  7. Nov 14, 2010 at 8:35 AM
    #7
    pr3moTRD

    pr3moTRD [OP] Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Member:
    #45569
    Messages:
    24
    Gender:
    Male
    First Name:
    buddy
    az
    Vehicle:
    08 pr3runner
    alright so i went under to check the shock bolts to make sure its secure.. and i had my brother bounce up and down in the truck bed. comfirm the shocks indeed is moving a around. took a 17mm socket to it and wtf!!!! it was a loose bolt! really?? i cant believe the dealership let it leave like that?? but its fix now :)
     
  8. Nov 14, 2010 at 8:38 AM
    #8
    Andrew H

    Andrew H What is this "search" you speak of?

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Member:
    #10545
    Messages:
    4,281
    Gender:
    Male
    Dirty Tucson
    Vehicle:
    2010DCSB4X4TRDORMGM
    See build thread.
    funny this is brought up. I noticed a rattling noise when going over bumps after I got my Super 44 installed. I figured the exhaust needed some extra hangers. Then the rattling went away. Then I noticed a slight squeal/chirp. I thought it was my rear suspension.

    But when I should shook the truck to see if it was the suspension I couldn't hear anything. This threw me for a loop so I took it to the dealership. Turns out I was missing a bolt and nut on the passenger side rear suspension. I don't think the dealership torqued them correctly and it just became loose and eventually fell out.

    Dealership fixed it for me.
     
  9. Nov 14, 2010 at 6:20 PM
    #9
    pr3moTRD

    pr3moTRD [OP] Member

    Joined:
    Nov 1, 2010
    Member:
    #45569
    Messages:
    24
    Gender:
    Male
    First Name:
    buddy
    az
    Vehicle:
    08 pr3runner
    niiiiice.... its like a lawsuit waiting to happen..
     
  10. Nov 15, 2010 at 5:15 AM
    #10
    ZanexGt

    ZanexGt Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Member:
    #44999
    Messages:
    51
    Gender:
    Male
    Fairfax, VA
    Vehicle:
    2010 DC SR5 4x4
    Thanks for the feedback guys. Im going to check my shock and spring bolts to ensure they are torqued.
     
To Top