1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

clunking noise from front end????

Discussion in 'Suspension' started by brutalguyracing, Jan 26, 2010.

  1. Jan 26, 2010 at 12:41 PM
    #1
    brutalguyracing

    brutalguyracing [OP] BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    ok i have an 09 d.c.s.b. and i have installed 5100@2.5 with stock springs about 2 months ago......now all of a sudden "only sometimes" when i am backing up i can hear a clank or clunk noise i belive is coming from the front end.....any where to look first??
    i noticed the pass side tie rod end seams loose like i can grab it with my hand extreamly easy and rotate it.....
    any help would be great..............
     
  2. Jan 26, 2010 at 2:01 PM
    #2
    brutalguyracing

    brutalguyracing [OP] BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
  3. Jan 26, 2010 at 5:58 PM
    #3
    brutalguyracing

    brutalguyracing [OP] BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
  4. Jan 27, 2010 at 9:04 AM
    #4
    jarroddorraj

    jarroddorraj SCTACOMA

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Member:
    #5108
    Messages:
    79
    Gender:
    Male
    Myrtle Beach
    Vehicle:
    06 PreRunner
    Flowmaster 50 series suv exhaust, K&N air filter, secondary filter removal, 5% window tint, Bilstein 5100 adj. with OME coils
    I have this same exact problem any advice would be great
     
  5. Jan 27, 2010 at 5:47 PM
    #5
    brutalguyracing

    brutalguyracing [OP] BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    no helpers i guess ........im installing my l.r. uca this weekend hopefully if i dont freeze to death... i will really check out everything and let you know if i find anything......
    do u have the vibe issue as well? 20-25
     
  6. Jan 30, 2010 at 1:28 AM
    #6
    DTacoms

    DTacoms Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Member:
    #1844
    Messages:
    657
    Gender:
    Male
    Frisco, Texas
    Vehicle:
    05 4x4 DC LB BSP
    hi brutalguyracing,

    Did you fix the clunk? I'm having the same problem.
     
  7. Jan 30, 2010 at 3:53 AM
    #7
    brutalguyracing

    brutalguyracing [OP] BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    well i belive i found mine it was loose bolts on my all pro skid plate.....
    but it has only been 2 days ...no clunks
    ill keep you posted......
    i would go under the front end and check the entire front end see if anything looks or feels loose
    good luck
     
  8. Mar 4, 2010 at 1:14 PM
    #8
    brutalguyracing

    brutalguyracing [OP] BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    nope not the problem... clunk still there when reversing and when going slow and hit the brakes or traversing a curb but not at all times
     
  9. Mar 4, 2010 at 1:16 PM
    #9
    08pretaco

    08pretaco Almost there

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9502
    Messages:
    9,059
    Gender:
    Male
    First Name:
    Oliver
    az
    Vehicle:
    2014 Tundra 4x4 CM 5.7L SR5
    AFE pro dry s, Husky X-act Contour
    Same damn problem have no idea what it is
     
  10. Mar 4, 2010 at 1:16 PM
    #10
    vicstacoma

    vicstacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28246
    Messages:
    173
    Gender:
    Male
    First Name:
    Victor
    Santa Maria, CA
    Vehicle:
    2000 Sr5 4x4
    Air raid cold air intake, procomp 7089 16x8 wheels, bf goodrich all terrain ko 265/75r16. Toytec 3" lift kit. Power slot rotors with posiquiet ceramics pads. Diff breather mod. LR Upper Control Arms.
    cv axle possibly??? Does it make noise when you turn??
     
  11. Mar 4, 2010 at 1:18 PM
    #11
    vicstacoma

    vicstacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28246
    Messages:
    173
    Gender:
    Male
    First Name:
    Victor
    Santa Maria, CA
    Vehicle:
    2000 Sr5 4x4
    Air raid cold air intake, procomp 7089 16x8 wheels, bf goodrich all terrain ko 265/75r16. Toytec 3" lift kit. Power slot rotors with posiquiet ceramics pads. Diff breather mod. LR Upper Control Arms.
    that's if it's a 4X4
     
  12. Mar 4, 2010 at 1:22 PM
    #12
    08pretaco

    08pretaco Almost there

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9502
    Messages:
    9,059
    Gender:
    Male
    First Name:
    Oliver
    az
    Vehicle:
    2014 Tundra 4x4 CM 5.7L SR5
    AFE pro dry s, Husky X-act Contour
    To the op: when you installed lift did you remove any botls that went into the spindle in any way?
     
  13. Mar 4, 2010 at 3:22 PM
    #13
    brutalguyracing

    brutalguyracing [OP] BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    yes it happens like when i am backing up when im parking but only sometimes then gone for a week then like today like 4 times....
    idk
    it is a 4x4
     
  14. Mar 4, 2010 at 9:04 PM
    #14
    vicstacoma

    vicstacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28246
    Messages:
    173
    Gender:
    Male
    First Name:
    Victor
    Santa Maria, CA
    Vehicle:
    2000 Sr5 4x4
    Air raid cold air intake, procomp 7089 16x8 wheels, bf goodrich all terrain ko 265/75r16. Toytec 3" lift kit. Power slot rotors with posiquiet ceramics pads. Diff breather mod. LR Upper Control Arms.
    did you put any new wheels lately?? A few people have had this problem including myself and it ended up being the wrong lug nuts installed. Don't know if you have new wheels though??
     
  15. Mar 5, 2010 at 6:44 AM
    #15
    Holling

    Holling Desert Dweller

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Member:
    #4873
    Messages:
    138
    Gender:
    Male
    Scottsdale, AZ
    Vehicle:
    08 DC TRD Debadged
    I had the clunk with my stock TRD struts. It want away after the 5100's were installed.
    Go figure!
     
  16. Mar 5, 2010 at 3:55 PM
    #16
    brutalguyracing

    brutalguyracing [OP] BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    yea i got moto metal 951 but lugs apear fine? what should i look for???
     
  17. Mar 5, 2010 at 4:07 PM
    #17
    08pretaco

    08pretaco Almost there

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Member:
    #9502
    Messages:
    9,059
    Gender:
    Male
    First Name:
    Oliver
    az
    Vehicle:
    2014 Tundra 4x4 CM 5.7L SR5
    AFE pro dry s, Husky X-act Contour
    Ironic I hate the 951 as well
     
  18. Mar 5, 2010 at 8:05 PM
    #18
    vicstacoma

    vicstacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28246
    Messages:
    173
    Gender:
    Male
    First Name:
    Victor
    Santa Maria, CA
    Vehicle:
    2000 Sr5 4x4
    Air raid cold air intake, procomp 7089 16x8 wheels, bf goodrich all terrain ko 265/75r16. Toytec 3" lift kit. Power slot rotors with posiquiet ceramics pads. Diff breather mod. LR Upper Control Arms.
    Have the lug nuts removed and inspected... my truck kept making a noise and it would go away for a while and then come back. I'm sure your problem is your lug-nuts... you should have them removed and inspected before you lose a wheel on the freeway.
     
  19. Mar 5, 2010 at 10:18 PM
    #19
    brutalguyracing

    brutalguyracing [OP] BIG DADDY

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Member:
    #19000
    Messages:
    24,038
    Gender:
    Male
    F.U> GUYZ
    broken mods
    i will take them off tomm/ but what am i looking for when i have them off????
     
  20. Mar 5, 2010 at 10:41 PM
    #20
    vicstacoma

    vicstacoma Well-Known Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Member:
    #28246
    Messages:
    173
    Gender:
    Male
    First Name:
    Victor
    Santa Maria, CA
    Vehicle:
    2000 Sr5 4x4
    Air raid cold air intake, procomp 7089 16x8 wheels, bf goodrich all terrain ko 265/75r16. Toytec 3" lift kit. Power slot rotors with posiquiet ceramics pads. Diff breather mod. LR Upper Control Arms.
    well when i removed mine most of the studs were crossthreaded and actually a few of the studs also broke off in the process of removing the lugs. Yours might not be this bad, but an easy way to make sure there is no problem with your lug nuts would be to install the original wheels and lugs and drive it for a while and see if the noise dissapears. If it does, then you know where your problem is.
     
To Top