1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Clutch noise when depressing the pedal

Discussion in 'Technical Chat' started by Yoytoda, Oct 18, 2010.

  1. Oct 18, 2010 at 8:40 PM
    #1
    Yoytoda

    Yoytoda [OP] The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    Any suggestions?

    I think it may be the clutch relief fork? any other ideas?

    took it to the dealer and they dismissed it and told me to come back tomorrow... assholes! i live 50 miles away!

    http://www.youtube.com/watch?v=swUYKt73dpM
     
  2. Oct 18, 2010 at 8:52 PM
    #2
    Yoytoda

    Yoytoda [OP] The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    does any one elses truck do this?
     
  3. Oct 18, 2010 at 8:58 PM
    #3
    MMazz365

    MMazz365 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Member:
    #25564
    Messages:
    649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Michael
    NY
    Vehicle:
    TRD Off Road
    -flowmaster dual side exit exhaust -3 inch lift -cb radio -scanner -DTRL's -Fogs Anytime -Truxedo Soft Tonnahu Cover -eyelids -grillcraft upper and lower -fogs behind the grill
    Your not the only one.... my just recently started doing it ever. i have a 2010 taco with prob around 15000 miles on it and it starts like after my truck sits for a long time in the cold, and then when it gets warmed up in like 15 min it stops.... no idea what it is... wanna get it checked out soon
     
  4. Oct 18, 2010 at 9:10 PM
    #4
    Yoytoda

    Yoytoda [OP] The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock

    i just went out and removed the slave cylinder and the rubber boot...

    there was a ton of grease in between the actuator and the relief fork

    in the grease was a ton of small rocks and dirt. i cleaned it out. i think maybe the noise was dirt and junk in the area???

    taking the boot off i could see in there and the clutch and throw out bearing look fine. and the spring clip that hold the clutch release fork was in correctly and the support was clean...

    i dont know but after thorough cleaning and fresh grease its silent :notsure:
     
  5. Oct 19, 2010 at 5:52 PM
    #5
    MMazz365

    MMazz365 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Member:
    #25564
    Messages:
    649
    Gender:
    Male
    First Name:
    Michael
    NY
    Vehicle:
    TRD Off Road
    -flowmaster dual side exit exhaust -3 inch lift -cb radio -scanner -DTRL's -Fogs Anytime -Truxedo Soft Tonnahu Cover -eyelids -grillcraft upper and lower -fogs behind the grill
    sweet man. i hope that is the solution... keep me updated if it doesnt come back soon and ill do that to mine when i get a chance.. thanks
     
  6. Oct 19, 2010 at 5:58 PM
    #6
    Yoytoda

    Yoytoda [OP] The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    Still hasn't come back and it was constant before. I think that was it. Strange noise for dirt or rock but there is alot of pressure there.
     
  7. Oct 20, 2010 at 12:43 PM
    #7
    Yoytoda

    Yoytoda [OP] The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    Ok. It came back....

    I just took it apart and the grease I put in was already dirty. It just attracts dirt.

    I disassembled and cleaned it but left it clean, no grease. Noise is gone again...let's see how long it stays away this time
     
  8. Oct 21, 2010 at 8:27 PM
    #8
    Yoytoda

    Yoytoda [OP] The Little Truck That Could

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23690
    Messages:
    4,949
    Gender:
    Male
    First Name:
    Roland
    Big Bear,CA / Upstate NY(Saratoga)
    Vehicle:
    2010 Tacoma Regular Cab 4x4
    completely stock
    UPDATE!!!

    So i take it apart clean it and the noise comes back after a day or two....

    WTH!!!

    does anyone have any ideas?
     
  9. Jun 19, 2016 at 7:15 AM
    #9
    Srpat

    Srpat Active Member

    Joined:
    Aug 23, 2011
    Member:
    #62214
    Messages:
    38
    Gender:
    Male
    First Name:
    Shawn
    SE Wisconsin
    Vehicle:
    07 Tacoma DC SR5 TRD
    Any updates? The sound in the video is very similar to mine.
     
To Top