1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

clutch squeal when loaded

Discussion in 'Technical Chat' started by cbarnard, May 25, 2009.

  1. May 25, 2009 at 10:02 AM
    #1
    cbarnard

    cbarnard [OP] New Member

    Joined:
    May 25, 2009
    Member:
    #17612
    Messages:
    2
    Gender:
    Male
    Landisburg, PA
    Vehicle:
    08 SR5 4x4
    K&N cold air intake
    When I'm on a hill in traffic and have to fast clutch or when trying to pull out in a tight gap in traffic and have to fast accellerate I get an initial squeal sound similar to the tires slipping, but they aren't. This happens most often when it is cold, wet or when my bed is loaded. My clutch engage point is almost at full release of the pedal. This has become more pronounced during the last 10K miles. I have 30K on the truck new and wondering if anyone else has experienced this. I don't think my clutch is slipping cause if I want to spin my tires on pavement I can and all gears seem to function well.:confused:
     
  2. May 25, 2009 at 10:54 AM
    #2
    leo08pirate

    leo08pirate Katzo production

    Joined:
    Apr 21, 2009
    Member:
    #16274
    Messages:
    260
    Gender:
    Male
    First Name:
    Leo
    Oceanside CA
    Vehicle:
    08 PreRunner 4.0L
    TRD exaust - Tinted Windows - TRD Intake - Alpine type S speakers
    my truck makes a noise too but when i push on the clutch it goes away and then slowly comes back again just started doing that yesterday
     
To Top