1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

cold start

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by mr. wackodog, Dec 31, 2011.

  1. Dec 31, 2011 at 2:18 PM
    #1
    mr. wackodog

    mr. wackodog [OP] Member

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Member:
    #69709
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    First Name:
    danny
    idaho
    Vehicle:
    99 taco
    has anyone had this happen my 99 taco will not start below 33 deg turns over fine but wont fire. when 35 crank , crank, crank, crank fire die crank fire run . 37 deg crank crank fire run 40 deg fire run . i cleaned the air moduel thingy next to the air filter with starter fluid no chaing. no codes come up the check engine lite is not on . is ther a cold start valve or injector on a 1999 2.7 4cyl and wher is it ? HELP PLEASE
     
  2. Dec 31, 2011 at 6:03 PM
    #2
    hayabusa3303

    hayabusa3303 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 3, 2011
    Member:
    #61062
    Messages:
    556
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mike
    florence sc
    Vehicle:
    95.5 taco 4x4
    ARB bumper, warn 9.5 winch. carbon fiber hood. Leer top with thule racks and MOAB from thule. Electric fans, blue sea fuse block, Sony dvd Head unit, Xm tuner and HD tuner. New carpet and new racing seats. ( other half doesnt like them i think). Nwor springs and adjustable coil overs. Sky jacker rear shocks. Slot and drilled rotors. Engine Titanium ceramic coated headers, no cat, jba cat back. URD Rear Sensor Simulator. Leds all around and inside cab and HID H4 hi/lo beams.
    when was the last time it was tuned up? sounds like a spark plug or a coil or wire at that temp.
     
  3. Dec 31, 2011 at 11:06 PM
    #3
    mr. wackodog

    mr. wackodog [OP] Member

    Joined:
    Dec 31, 2011
    Member:
    #69709
    Messages:
    8
    Gender:
    Male
    First Name:
    danny
    idaho
    Vehicle:
    99 taco
    just had it at the shop they went through it 800 bucks later :mad: wow and still no start they thought the comp was low. wanted to replace top end for 1600 :eek: i said NO . to me it is a fuel problem in the older one they had a cold start injecter or valve but i cant seem to find one on this one anywhere. when it is wormer out it runs fine no miss or any thing im stumped
     
To Top