1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Cruise control not setting?

Discussion in 'Technical Chat' started by 02TACOMA, Feb 20, 2009.

  1. Feb 20, 2009 at 2:12 PM
    #1
    02TACOMA

    02TACOMA [OP] Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Member:
    #13867
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    Reidsville NC
    Vehicle:
    tacoma TRD 4x4
    magnaflow exhaust,cold air intake
    Hi everyone newbie here.., When I push in my cruise control the light on the dash comes on but when I try to set it nothing happens? Checked fuses and lines all are good....What could the prob be and is it expensive to fix... THANKS:help:
     
  2. Feb 20, 2009 at 3:50 PM
    #2
    Janster

    Janster Old & Forgetful

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1138
    Messages:
    13,815
    Gender:
    Female
    First Name:
    Jandy
    Lancaster, PA
    Vehicle:
    2007 4.0L 4x4 TRD Sport Access Cab A
    Advantage Torza top (tri-fold), Husky floor mats, RuffTuff seat covers, C2C hood struts, Homelink mirror, USA Spec PA15-Toy (120gig Classic & 8gig nano), Garmin Nuvi 660, Protecta Bed mat, Pop-n-lock, TSB Springs, Scangauge II, Heated drivers seat, Fumoto drain valve, Aries pushbar, PIAA 540 fog lights, Hood scoop grahics, Flowmaster 50 series dual catback exhaust, RainX Latitude windshield wipers, Husky rear floor liner (ontop of folded down seats). Console Vault.
    You gotta be patient. Push it up and hold briefly..... and let it go. If you do it too fast, it won't work.
     
  3. Feb 20, 2009 at 4:18 PM
    #3
    lasllc

    lasllc Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Member:
    #13507
    Messages:
    236
    Gender:
    Male
    SW Denver Burb
    Vehicle:
    13 SuperWhite DCSB Sport 4X4 Tow Pack
    SnugTop Super Sport, BedRug mat, Redline Tuning hood lifts, LED interior lights, 3D carpet protectors.
    You got an automatic; Drive with your left foot on the brake ?
    Got the emerg brake completely off ?
     
  4. Feb 20, 2009 at 4:49 PM
    #4
    02TACOMA

    02TACOMA [OP] Member

    Joined:
    Feb 20, 2009
    Member:
    #13867
    Messages:
    14
    Gender:
    Male
    Reidsville NC
    Vehicle:
    tacoma TRD 4x4
    magnaflow exhaust,cold air intake
    The cruise wont work at all except for lighting up on the dash. Truck is auto e-brake is fully disengaged and foot is not on the brake:confused: Toyota service center wants to charge me 82$ just to diagnose it any other suggestions?
     
  5. Feb 20, 2009 at 5:27 PM
    #5
    lasllc

    lasllc Well-Known Member

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Member:
    #13507
    Messages:
    236
    Gender:
    Male
    SW Denver Burb
    Vehicle:
    13 SuperWhite DCSB Sport 4X4 Tow Pack
    SnugTop Super Sport, BedRug mat, Redline Tuning hood lifts, LED interior lights, 3D carpet protectors.
    No offense ment, but it is unbelievable the number of folkes you see driving on the interstate with their brake lights on.

    Anyway, the easiest things to check are the switch on the brake lever (I dont know for sure but there must be one) and there probabley is one on the emerg brake; if either one is not adjusted properly the system wont pick up.

    It could also be the swithc ass'bly in the steering wheel - you still on warrenty ??

    82$ sounds about right; most shops have a 1 hour min and that looks like the typical shop rate; You got to remember the Tech doesnt get anywhere near that.
     
To Top