1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Dome light help...

Discussion in 'Lighting' started by ETaco23, Nov 13, 2009.

  1. Nov 13, 2009 at 9:53 PM
    #1
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    Im wondering if someone could help me out with my dome light. Its been flickering and not working sometimes and was going to change the bulb to a LED and was wondering how to get the cover off. I couldnt get it the other day.
    And will changing the bulb stop the flickering? thanks!
     
  2. Nov 14, 2009 at 6:29 PM
    #2
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    Well I got some LEDs to hook up, and I got it all hooked up, But can someone tell why they only work when I turn my reading lights upfront on? other wise they barely come on. HELP! please..
     
  3. Nov 14, 2009 at 6:45 PM
    #3
    phil_c

    phil_c Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Member:
    #24267
    Messages:
    17
    Gender:
    Male
    me
    Vehicle:
    02 tacoma dual cab 4x4 v6 auto
    I had a problem with the dome light flickering also. I removed the lens cover and simply tightened down the screw that the switch pivots on. Has worked fine since.
     
  4. Nov 14, 2009 at 6:46 PM
    #4
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    cool. I was wondering why my new LED's only come on when I turn my map lights on though? well they barely come on.
     
  5. Nov 14, 2009 at 6:55 PM
    #5
    rendog

    rendog i miss my 04

    Joined:
    Jun 30, 2009
    Member:
    #19097
    Messages:
    395
    Gender:
    Male
    Hawaii
    Vehicle:
    2011 4x4 TRD Sport
    what kind of led you got?

    i got mine from oznium.com and gave me no problems.

    no actually two of the bulbs went out but they sent me a new one quick and no other problems since
     
  6. Nov 14, 2009 at 6:59 PM
    #6
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    I got some from autozone that looked pretty good and really close to the same as the oznium ones. the guy said he gots the same ones in his truck and work fine, but it looks like there not getting enough juice or something. I have to turn on my map light to make them bright.
     
  7. Nov 14, 2009 at 7:09 PM
    #7
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    nobody knows why? I would hate to have waisted 15 bucks on these.:(
     
  8. Nov 14, 2009 at 7:10 PM
    #8
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    104,106
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Sounds like a loose wire behind the mount....
     
  9. Nov 14, 2009 at 7:17 PM
    #9
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    really? that would make the LED really low, and then when I turn on the map light it turns really bright?
     
  10. Nov 14, 2009 at 7:21 PM
    #10
    jefferson

    jefferson needs to stop cruising Buy/Sell/Trade....

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Member:
    #8260
    Messages:
    5,325
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sex Panther
    San Diego (North Park!), CA
    Vehicle:
    05 PreRunner SR5
    toyota brand hitch and uhaul wiring harness, fog lamps on anytime, bed lamps, map lights on with dome, day time running lamps, remove secondary air filter, painted bumper grill, Double Din touch screen stereo, Sockmonkey custom SR5 decal, door & seatbelt bells disabled, painted engine cover, installed compass/temperature overhead console, failed mod: passenger side auto down window switches, weathertech front mats, RedLine hood struts, Cheap Beep piezo buzzer locking beep, 5100s in the front set at 2.5, 5100s in the rear, AAL, hitch safe, revenge fab sliders, bed bar, prerunner light, cb wired
    sounds like a grounding issue maybe. something in that circuit isn't sending power correctly.. I'd get in there, take the dome light out, clean up all the connections and reinstall. You'd probably fix it at that point and not even know what exactly was wrong
     
  11. Nov 14, 2009 at 7:23 PM
    #11
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    I will try that. But when I put the stock bulb back in, It works fine. huh....
     
  12. Nov 14, 2009 at 7:26 PM
    #12
    jefferson

    jefferson needs to stop cruising Buy/Sell/Trade....

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Member:
    #8260
    Messages:
    5,325
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sex Panther
    San Diego (North Park!), CA
    Vehicle:
    05 PreRunner SR5
    toyota brand hitch and uhaul wiring harness, fog lamps on anytime, bed lamps, map lights on with dome, day time running lamps, remove secondary air filter, painted bumper grill, Double Din touch screen stereo, Sockmonkey custom SR5 decal, door & seatbelt bells disabled, painted engine cover, installed compass/temperature overhead console, failed mod: passenger side auto down window switches, weathertech front mats, RedLine hood struts, Cheap Beep piezo buzzer locking beep, 5100s in the front set at 2.5, 5100s in the rear, AAL, hitch safe, revenge fab sliders, bed bar, prerunner light, cb wired
    LEDs use different amounts of power than regular incandescent bulbs. You know when one of your turn signals are out cause when you turn on your signal, the blinker goes super quick... thats cause theres an extra amount of power in the system because the blinker is only firing one lamp instead of two. Some things get strange when the original prescribed amount of power is or isnt being used.. like say, when you turn on your map lamp and your dome gets kinda strange. :eek:
     
  13. Nov 14, 2009 at 7:31 PM
    #13
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    huh... well Im ganna have to try to clean it and see what happens.
     
  14. Nov 14, 2009 at 11:22 PM
    #14
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    Im ganna be getting some LED's for my map lights as well. And found some from superbrightleds.com and was wondering If anyone has tryed them? If there products are good?
     
  15. Nov 15, 2009 at 12:02 PM
    #15
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    well I took it all apartr and the connection was good and I just cant figure it out!
    I geuss I waisted my money on this piece of crap light! :(
    Now Im not sure if even ones from oznium will work. My stocks really suck! I want some LED's in there but want to them work correctly!
     
  16. Nov 15, 2009 at 12:03 PM
    #16
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    Any other thaughts or help would be great guys! thanks..
     
  17. Nov 15, 2009 at 12:06 PM
    #17
    ETaco23

    ETaco23 [OP] Marshall offroad Fabrication

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Member:
    #4544
    Messages:
    5,037
    Gender:
    Male
    First Name:
    Evan
    PNW
    Vehicle:
    13' Pyrite Mica TRD Offroad DCSB 4x4
    Color Match Grille, Bed mat, Bed Extender
    maybe I have to put LED's in all 3 of my lights in order for them to work correctly?
     
  18. Nov 15, 2009 at 12:56 PM
    #18
    jefferson

    jefferson needs to stop cruising Buy/Sell/Trade....

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Member:
    #8260
    Messages:
    5,325
    Gender:
    Male
    First Name:
    Sex Panther
    San Diego (North Park!), CA
    Vehicle:
    05 PreRunner SR5
    toyota brand hitch and uhaul wiring harness, fog lamps on anytime, bed lamps, map lights on with dome, day time running lamps, remove secondary air filter, painted bumper grill, Double Din touch screen stereo, Sockmonkey custom SR5 decal, door & seatbelt bells disabled, painted engine cover, installed compass/temperature overhead console, failed mod: passenger side auto down window switches, weathertech front mats, RedLine hood struts, Cheap Beep piezo buzzer locking beep, 5100s in the front set at 2.5, 5100s in the rear, AAL, hitch safe, revenge fab sliders, bed bar, prerunner light, cb wired
    yah, dont have anything different for ya.. i think maybe the LEDs are messing with the power in the system like i was saying earlier. But good luck - let us know whenever you figure it out!
     
  19. Nov 15, 2009 at 1:02 PM
    #19
    rcbs204

    rcbs204 Well-Known Member Vendor

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Member:
    #23681
    Messages:
    3,770
    Gender:
    Male
    This whole thing sounds like a bad ground.
     
  20. Nov 15, 2009 at 1:05 PM
    #20
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Staff Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    104,106
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    X2. The issue made itself present with the OEM bulb. Find the issue first before blaming other bulbs.
     
To Top