1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Dome light LED bulb that actually works right.

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by Taco me elmo, Feb 3, 2012.

  1. Feb 14, 2012 at 6:20 PM
    #41
    scotrinaf

    scotrinaf Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Member:
    #71311
    Messages:
    1,464
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Blountville, TN
    Vehicle:
    04 PreRunner TRD SR5 4x2 2.7L
    Leer 100XQ, Yakima Roof Racks
  2. Feb 15, 2012 at 9:15 AM
    #42
    otoball

    otoball New Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Member:
    #72354
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jacob
    Pensacola
    [​IMG]

    [​IMG]

    Sorry for the late response on the pics. Hope this helps at least one person because I almost went insane trying to figure out this issue.
     
  3. Feb 15, 2012 at 10:03 AM
    #43
    bpkrules

    bpkrules Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2012
    Member:
    #70834
    Messages:
    363
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jon
    Houston
    Vehicle:
    Tacoma4x4 BATMAN
    ARB Front bumper. Custom rear bumper. ARB snorkel. 883s 90004s. 1 inch daystar body mounts lift. Full skids. Leather seats.
    I did the same thing, only useing the old bulbs as my resistor.
     
  4. Feb 15, 2012 at 2:41 PM
    #44
    Texasdynaryder

    Texasdynaryder Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2011
    Member:
    #66058
    Messages:
    406
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chance
    Paris, Tx
    OME Nitrocharger OME Dakars All the other small goodies
    Thanks.
     
  5. Feb 15, 2012 at 4:03 PM
    #45
    monoman

    monoman Time to get dirty!

    Joined:
    Aug 18, 2008
    Member:
    #8607
    Messages:
    991
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dave
    Exotic, San Jose, Cal.
    Vehicle:
    2003 Tacoma Dbl Cab 4X4
  6. Feb 17, 2012 at 6:26 PM
    #46
    Norton

    Norton Senior TW Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Member:
    #52729
    Messages:
    2,023
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Monument, CO
    Vehicle:
    04 V6 5-Spd SR5 TRD 4x4
    TRD Supercharger; URD 7th Injector; Injen CAI w/Airaid SynthaMax Filter; Magnaflow Cat-back; Light Racing UCAs, Wheelers 5-Leafs; OME 881s; Bilstein 5100s; Goodridge SS Brake Lines; Goodyear Wrangler Duratracs on 4Runner Ltd 5-Spokes; MetalMiller TRD Skid; B.A.M.F BPV Bracket; Grey Wire, Fog Light, Power Outlet, Door Chime & DRL Mods; FUBAR Moto Bits LED Headlights; Interior, Under-hood, & Reverse LEDs; Kenwood KDC-X895 HU & KFC-C6893PS Spkrs, Sound Ordnance B-8PT Sub & Dynamat; Husky Floor Liners; UltraGauge EM; External Thermometer; Redline Tuning QuickLIFT Elite; Rhino Bed Liner; Toyota Bed Extender; SnugTop Super Sport; SolarGard Tint; CravenSpeed Stubby Antenna; Alarm w/Keyless Entry; Amsoil Lubricants; Adam's Detailing Supplies
    Mine arrived today, and I can now confirm they have the exact same problem (i.e., dim flickering unless the key is in the ACC or ON position) in all three light fixtures (dome and both map lights).
     
  7. Feb 18, 2012 at 3:28 PM
    #47
    scotrinaf

    scotrinaf Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Member:
    #71311
    Messages:
    1,464
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Blountville, TN
    Vehicle:
    04 PreRunner TRD SR5 4x2 2.7L
    Leer 100XQ, Yakima Roof Racks

    Here's the fix for my 2004 Tacoma DC.

    I added 2 - 100 ohm 1 Watt resistors to my dome light bulb (similarly to pictures above) and each map light bulb and they worked perfectly. Neither would come on with just 1 resistor on them!!! I read somewhere that someone got them to work with just 1 resistor on each bulb, but I had to use two n each to get them to work...

    Got the resistors at Radio Shack, they were 2 for $1.50. :)
     
    Ruvsquirrel likes this.
  8. Feb 20, 2012 at 6:26 PM
    #48
    TIPICOTACO

    TIPICOTACO Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2010
    Member:
    #46556
    Messages:
    2,074
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tyler
    nw nj
    Vehicle:
    '01 DC 4X4 TRD "RAD BARON"
    Some lift, some armor, some scratches..
    did this today and it works perfectly! thanks

    and thanks otoball for the pics :)
     
  9. Feb 22, 2012 at 9:49 PM
    #49
    Norton

    Norton Senior TW Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Member:
    #52729
    Messages:
    2,023
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Monument, CO
    Vehicle:
    04 V6 5-Spd SR5 TRD 4x4
    TRD Supercharger; URD 7th Injector; Injen CAI w/Airaid SynthaMax Filter; Magnaflow Cat-back; Light Racing UCAs, Wheelers 5-Leafs; OME 881s; Bilstein 5100s; Goodridge SS Brake Lines; Goodyear Wrangler Duratracs on 4Runner Ltd 5-Spokes; MetalMiller TRD Skid; B.A.M.F BPV Bracket; Grey Wire, Fog Light, Power Outlet, Door Chime & DRL Mods; FUBAR Moto Bits LED Headlights; Interior, Under-hood, & Reverse LEDs; Kenwood KDC-X895 HU & KFC-C6893PS Spkrs, Sound Ordnance B-8PT Sub & Dynamat; Husky Floor Liners; UltraGauge EM; External Thermometer; Redline Tuning QuickLIFT Elite; Rhino Bed Liner; Toyota Bed Extender; SnugTop Super Sport; SolarGard Tint; CravenSpeed Stubby Antenna; Alarm w/Keyless Entry; Amsoil Lubricants; Adam's Detailing Supplies
    Last edited: Nov 2, 2014
  10. Mar 2, 2012 at 2:26 PM
    #50
    JdevTac

    JdevTac Negative Ghostrider

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Member:
    #70234
    Messages:
    1,647
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    GA
    Vehicle:
    2013 DC TRD-OR 4x4 Pyrite Mica
    I have no idea what the deal is with my 04 taco but it did not like a festoon bulb with a 1W 100ohm resistor soldered to it. As soon as I put it in the dome it blew the interior lighting fuse.

    At first I thought I just blew up the bulb somehow but then I went to drive to autozone for a new trailer hitch pin and realized my radio would not turn on.

    Then long story short I had extra fuses and replaced the blown one, and now instead of flickering when keys are not in the ignition, the bulbs are on full as normal. Weird. Maybe the fuse that was in was just old or going bad, idk.
     
  11. Mar 2, 2012 at 5:43 PM
    #51
    scotrinaf

    scotrinaf Well-Known Member

    Joined:
    Jan 24, 2012
    Member:
    #71311
    Messages:
    1,464
    Gender:
    Male
    First Name:
    Scott
    Blountville, TN
    Vehicle:
    04 PreRunner TRD SR5 4x2 2.7L
    Leer 100XQ, Yakima Roof Racks
  12. Mar 2, 2012 at 7:43 PM
    #52
    JdevTac

    JdevTac Negative Ghostrider

    Joined:
    Jan 8, 2012
    Member:
    #70234
    Messages:
    1,647
    Gender:
    Male
    First Name:
    Josh
    GA
    Vehicle:
    2013 DC TRD-OR 4x4 Pyrite Mica
    I added the resistor to begin with which is what I believe shorted it. I think what happened was like you said, the resistor made contact with the ground. I did a stupidly hurried soldering job and some of the solder got bulked up towards the ends where contact is made, so I'm guessing this is the same as direct contact.

    Either way for whatever reason, now WITH the resistor removed from the dome bulb and the fuse having been replaced, the lights all work as they should/no flickering. Even the MAP lights, which I did nothing to whatsoever.
     
  13. Mar 2, 2012 at 10:40 PM
    #53
    htuong95

    htuong95 Have a nice day

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Member:
    #44686
    Messages:
    96
    Gender:
    Male
    Sacramento
    Vehicle:
    2001 Tacoma 4x4
    Full OME suspension, Level 8 Tracker 16" wheels, BFG T/A KO 285/75/16, etc., work in progress...
    Sub'ed for later use.
     
  14. Mar 3, 2012 at 9:39 AM
    #54
    jw1983

    jw1983 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Member:
    #63738
    Messages:
    3,044
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Alberta
    Vehicle:
    13' Tacoma Access 4x4 OR
    Putco 1.50" led tube light. Oem is 1.75". Its just take ourmt and drop in. Putcos 1.75" will not fit.
     
  15. Mar 3, 2012 at 11:04 AM
    #55
    tacoman355

    tacoman355 WORD!?!

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Member:
    #24082
    Messages:
    924
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tyler
    Hampton,VA
    Vehicle:
    03 Reg Cab Taco
    sold....
    :confused:
     
  16. Mar 3, 2012 at 11:54 AM
    #56
    Norton

    Norton Senior TW Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Member:
    #52729
    Messages:
    2,023
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve
    Monument, CO
    Vehicle:
    04 V6 5-Spd SR5 TRD 4x4
    TRD Supercharger; URD 7th Injector; Injen CAI w/Airaid SynthaMax Filter; Magnaflow Cat-back; Light Racing UCAs, Wheelers 5-Leafs; OME 881s; Bilstein 5100s; Goodridge SS Brake Lines; Goodyear Wrangler Duratracs on 4Runner Ltd 5-Spokes; MetalMiller TRD Skid; B.A.M.F BPV Bracket; Grey Wire, Fog Light, Power Outlet, Door Chime & DRL Mods; FUBAR Moto Bits LED Headlights; Interior, Under-hood, & Reverse LEDs; Kenwood KDC-X895 HU & KFC-C6893PS Spkrs, Sound Ordnance B-8PT Sub & Dynamat; Husky Floor Liners; UltraGauge EM; External Thermometer; Redline Tuning QuickLIFT Elite; Rhino Bed Liner; Toyota Bed Extender; SnugTop Super Sport; SolarGard Tint; CravenSpeed Stubby Antenna; Alarm w/Keyless Entry; Amsoil Lubricants; Adam's Detailing Supplies
    Yeah, I don't get it. Thankfully, the resistors worked. (My setup looks almost identical to otoball's.)
     
  17. Mar 3, 2012 at 1:29 PM
    #57
    pikuptruk

    pikuptruk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Member:
    #64231
    Messages:
    74
    Gender:
    Male
    Vallejo
    Vehicle:
    01 4x4 2.7 Lifted
    6" Fabtech Lift 33" Tires Flowmaster Cold Air Intake
    Don't take it personal. These guys are weird on this site. Thanks for the post bud...
     
  18. Mar 3, 2012 at 1:38 PM
    #58
    pikuptruk

    pikuptruk Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2011
    Member:
    #64231
    Messages:
    74
    Gender:
    Male
    Vallejo
    Vehicle:
    01 4x4 2.7 Lifted
    6" Fabtech Lift 33" Tires Flowmaster Cold Air Intake
    Anybody have anymore pics of the light completed and lit up? I'll bet it looks sick.
     
  19. Sep 16, 2012 at 7:24 PM
    #59
    Rebel Taco Man

    Rebel Taco Man Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Member:
    #73255
    Messages:
    489
    Gender:
    Male
    First Name:
    Tyler
    Kentucky
    Vehicle:
    2002 Manual TRD SR5 4x4
    Bilsteins front and rear, Eibachs up front, 2" Toytec AAL in rear, Diff Drop, Grey Wire Mod, Kobalt tool box, Bulldog Keyless entry, Sportsman max-4 seat covers, modded EL Bazooka basstube, Friends of Coal sticker and license plate, Green Hooks, Green Emblems, Green LED sony radio, Green shiftknob.
  20. Sep 16, 2012 at 7:39 PM
    #60
    Bennett707

    Bennett707 Yeti Hunter

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Member:
    #77793
    Messages:
    11,441
    Gender:
    Male
    Oregon
    Vehicle:
    '04 V6 3.4 TRD
    zip ties and scotch tape (duct tape is too expensive)
    I will take some tonight.


    I only need one 1watt 100ohm resistor on the dome light and everything works fine for me on my 04 tacoma.

    e/ just realized this was bumped and you posted a couple months ago.
     
To Top