1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

dome light?

Discussion in '1st Gen. Tacomas (1995-2004)' started by tacomaforlife, Dec 25, 2011.

  1. Dec 25, 2011 at 8:24 AM
    #1
    tacomaforlife

    tacomaforlife [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Member:
    #20265
    Messages:
    2,435
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robbie
    AIKEN, SC
    Vehicle:
    Its a Toyota what more is there to say.....
    TRD S/C 3" sky jacker suspension lift,33" kumho road venture mt kl71's 16" 320c pacer wheels,billet grill,EBC slotted and dimpled rotors,super 44 muffler with gutted cat,smoked l.e.d. tail lights, deck plate mod with K&N filter,fog/blinker mod,cobra cb with 4' firestick antenna/100W PA,clear corners with l.e.d bulbs,55w back up lights,urd O2 sim., blue l.e.d bulbs behind gauge cluster.
    my dome light in my truck isnt working right anymore. I am able to turn it on by had but it will not come on when i open the door and yes the switch on the dome light is set to door.:)
     
  2. Dec 25, 2011 at 8:26 AM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine. Moderator

    Joined:
    May 8, 2008
    Member:
    #6497
    Messages:
    106,160
    Gender:
    Male
    First Name:
    FlimFlubberJAM
    Tenoe, AZ
    Vehicle:
    2013 Rubicon Unlimited,
    4.10 gears, sliders, and lots of buttons.
    Does it work when the passenger door is opend?
     
  3. Dec 25, 2011 at 8:26 AM
    #3
    Rusty 06 4x4

    Rusty 06 4x4 NBHNC

    Joined:
    Sep 26, 2011
    Member:
    #64142
    Messages:
    2,191
    Gender:
    Male
    First Name:
    Rusty
    West Georgia
    Vehicle:
    2006 4x4 Tacoma TRD DCSB
  4. Dec 25, 2011 at 8:26 AM
    #4
    Snowman

    Snowman I have a problem for your solution…

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Member:
    #42917
    Messages:
    2,909
    First Name:
    Craig
    Somewhere in Canada
    Vehicle:
    Check out my build
    The spring is mine is screwed and caused the same problem. Even though the switch was on "door" it wasnt making contact. I took the lens off the light and moved the spring so it stayed on "door". Works now as long as no one touches it. haha
     
  5. Dec 25, 2011 at 8:28 AM
    #5
    tacomaforlife

    tacomaforlife [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Member:
    #20265
    Messages:
    2,435
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robbie
    AIKEN, SC
    Vehicle:
    Its a Toyota what more is there to say.....
    TRD S/C 3" sky jacker suspension lift,33" kumho road venture mt kl71's 16" 320c pacer wheels,billet grill,EBC slotted and dimpled rotors,super 44 muffler with gutted cat,smoked l.e.d. tail lights, deck plate mod with K&N filter,fog/blinker mod,cobra cb with 4' firestick antenna/100W PA,clear corners with l.e.d bulbs,55w back up lights,urd O2 sim., blue l.e.d bulbs behind gauge cluster.
    nope.
     
  6. Dec 25, 2011 at 8:30 AM
    #6
    tacomaforlife

    tacomaforlife [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Member:
    #20265
    Messages:
    2,435
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robbie
    AIKEN, SC
    Vehicle:
    Its a Toyota what more is there to say.....
    TRD S/C 3" sky jacker suspension lift,33" kumho road venture mt kl71's 16" 320c pacer wheels,billet grill,EBC slotted and dimpled rotors,super 44 muffler with gutted cat,smoked l.e.d. tail lights, deck plate mod with K&N filter,fog/blinker mod,cobra cb with 4' firestick antenna/100W PA,clear corners with l.e.d bulbs,55w back up lights,urd O2 sim., blue l.e.d bulbs behind gauge cluster.
    what spring are you speaking off?
     
  7. Dec 25, 2011 at 8:32 AM
    #7
    sbg2014

    sbg2014 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Member:
    #64977
    Messages:
    99
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    03 PreRunner TRD
    Mine started doing that yesterday then I changed the bulb and it works fine now
     
  8. Dec 25, 2011 at 8:44 AM
    #8
    tacomaforlife

    tacomaforlife [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2009
    Member:
    #20265
    Messages:
    2,435
    Gender:
    Male
    First Name:
    Robbie
    AIKEN, SC
    Vehicle:
    Its a Toyota what more is there to say.....
    TRD S/C 3" sky jacker suspension lift,33" kumho road venture mt kl71's 16" 320c pacer wheels,billet grill,EBC slotted and dimpled rotors,super 44 muffler with gutted cat,smoked l.e.d. tail lights, deck plate mod with K&N filter,fog/blinker mod,cobra cb with 4' firestick antenna/100W PA,clear corners with l.e.d bulbs,55w back up lights,urd O2 sim., blue l.e.d bulbs behind gauge cluster.
    well mine started doing it after i pulled out the led bulb that was in it and i went back to the regular bulb.
     
  9. Dec 25, 2011 at 8:47 AM
    #9
    saundern

    saundern Swerve for nothing

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Member:
    #27342
    Messages:
    2,645
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Upstate, SC
    Vehicle:
    2002 SR5 4x4
    uh oh...hope mine doen't do that if i decide to switch them out
     
  10. Dec 25, 2011 at 8:47 AM
    #10
    Snowman

    Snowman I have a problem for your solution…

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Member:
    #42917
    Messages:
    2,909
    First Name:
    Craig
    Somewhere in Canada
    Vehicle:
    Check out my build
    When you pop the lens off the dome light there is a spring that goes between the selector switch and contacts. The switch (on mine anyway) would get stuck in the spring because the spring was wore out. So even when you push the switch to "door" it wouldnt actually make contact. Essentially leaving it on "off".

    If you take the lens off you can see the whole unit and take the spring completely out. Its a pretty simple system when you look at it
     
  11. Dec 25, 2011 at 11:34 AM
    #11
    01Tac0ma

    01Tac0ma Bash Fabriction & Off-Road

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Member:
    #38782
    Messages:
    6,260
    Gender:
    Male
    First Name:
    Chad
    West Columbia, SC
    Vehicle:
    SAS 01 TRD 4x4
    Look at build!
    Mine doesnt make perfect contact when i set it on ON and it flickers, I will have to check out this spring.
     
  12. Dec 25, 2011 at 3:25 PM
    #12
    Snowman

    Snowman I have a problem for your solution…

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Member:
    #42917
    Messages:
    2,909
    First Name:
    Craig
    Somewhere in Canada
    Vehicle:
    Check out my build
    Pretty much the same as a spring from a pen. I have one from a pen to replace the old in the cup colder, just too lazy to put it in. haha
     
  13. Mar 3, 2013 at 11:05 AM
    #13
    SMG

    SMG Member

    Joined:
    Oct 20, 2012
    Member:
    #89395
    Messages:
    61
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jordan
    Yarmouth, Nova Scotia
    Vehicle:
    04 Tacoma TRD V6 Auto
    OEM Toyota Skidplate, All-Red Tail Lights, Magnaflow Cat-Back, Deckplate Mod
    Where does the spring go? I was doing an LED mod today and I had to take the switch arm off and now the spring is MIA. Thanks!
     
  14. Mar 3, 2013 at 12:00 PM
    #14
    SMG

    SMG Member

    Joined:
    Oct 20, 2012
    Member:
    #89395
    Messages:
    61
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jordan
    Yarmouth, Nova Scotia
    Vehicle:
    04 Tacoma TRD V6 Auto
    OEM Toyota Skidplate, All-Red Tail Lights, Magnaflow Cat-Back, Deckplate Mod
    Solved it, pen spring and a metal BB worked like a charm. :D
     
To Top