1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

double din units fit in a first gen ?

Discussion in 'Audio & Video' started by fukthacubs, Mar 6, 2009.

  1. Mar 6, 2009 at 9:34 PM
    #1
    fukthacubs

    fukthacubs [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Member:
    #5815
    Messages:
    56
    wisconsin
    Vehicle:
    v6 sr5 4x4 5 speed
    im lookin for something to replace my cd/tape deck that has pre amp output's. im looking at a pioneer FH-P404 but am uncertain that it will fit without cuting anything, also having it not look like crap. you know what i mean youve seen it in cars where people just make it work. any first gen pics of what you have goin on would also help me decide on what i should do.

    thanks again guys your the best :):D:):D:D:):D:eek:
    doug in milwaukee
     
  2. Mar 6, 2009 at 9:42 PM
    #2
    bass mechanic

    bass mechanic Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Member:
    #6732
    Messages:
    257
    Gender:
    Male
    colorado springs, colorado
    Vehicle:
    2009 tacoma Access cab TRD offroad in black
    none
    if you have a factory stereo now and still have the facotry brackets holding the radio in it is a plug and play install, just remove the brackets from the factory radio, attach them to the new radio and bolt it right in the dash.
    on a first gen you need to remove the heater knobs on the slide controls.
    pop the A/C panel faceplate off and the A/C switch will come out at the same time.
    then remove 2 phillips head screws and pull the trim peice from the top, disconnect the hazard switch and remove the trim to access the radio mounting bolts. after you swap the head units install is reversed of removal.
    i can remove mine in about 3 minutes
     
  3. Mar 6, 2009 at 10:06 PM
    #3
    fukthacubs

    fukthacubs [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 7, 2008
    Member:
    #5815
    Messages:
    56
    wisconsin
    Vehicle:
    v6 sr5 4x4 5 speed
    sweet so most of these bigger pioneer din units fit huh. 123 pop it out pop it in .........well maybe buy a wire harness to go from truck to pioneer but they fit ?
     
  4. Mar 6, 2009 at 10:36 PM
    #4
    bass mechanic

    bass mechanic Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2008
    Member:
    #6732
    Messages:
    257
    Gender:
    Male
    colorado springs, colorado
    Vehicle:
    2009 tacoma Access cab TRD offroad in black
    none
    yep all you need is a wire harness and match up the wire colors from the stereo to the wire harness and plug it in, a 6th grader could do it.
     
To Top