1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Driveline click or clunk after moving 10 feet ?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by Fury, Apr 7, 2012.

  1. Apr 7, 2012 at 4:21 PM
    #1
    Fury

    Fury [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Member:
    #72221
    Messages:
    124
    Gender:
    Male
    Hi all.

    Firstly ... Love my new taco !!
    2012 Access cab, 4X4, V6, AT, Nautical Blue - 2 weeks old, 280 km on the clock.

    A question to all the taco owners in here, if I may.

    I noticed a click or light clunk coming from under my truck when I move approx. 10 feet in drive (in 2HI) :
    - There is no vibration with this noise whatsoever
    - This noise is only heard after the transmission has been in park
    (the noise doesn't happen when I stop, go, stop and select neutral, stop and reverse then move forward in drive - only after selecting park)
    - I suspect the noise is from the transmission because of the point above
    - The 4 wheel drive and electronic driveline systems work perfectly
    - The truck drives and operates like a dream

    I haven't checked for the noise in 4HI because the truck will be in 2HI the vast majority of the time.
    I will be talking to my dealer service dept. as well.

    This is probably normal but I would like some feedback to alleviate my concerns.

    Thanks Guys.

    Cheers
    Ray.
     
  2. Apr 7, 2012 at 4:26 PM
    #2
    t_e

    t_e Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Member:
    #27078
    Messages:
    563
    Gender:
    Male
    First Name:
    Erik
    miami,fl
    my 06 has done that since day one. Mine usually does it after i stop at a red light or when i start rolling. Common thing across the boards.
     
  3. Apr 7, 2012 at 4:52 PM
    #3
    Blueberry

    Blueberry Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Member:
    #58163
    Messages:
    1,701
    Gender:
    Male
    First Name:
    Nick
    Newton, KS
    Vehicle:
    T/X Pro named Blueberry by my daughter
    Custom Roofrack, Satoshi, Ammo-can in bed, Hi-lift, 2 HID Hella 700's, 4 Automatcentral 7" Offroad Lamps, 2 Hella Work/Bed Lamps, "Derp'd" Radio and Shifter Console, Anytime Fog-light mod, Anytime Rearview Camera mod, DTRL mod, Awesome TW sticker mod.
    Yep, mine does it too. Always wondered what it was. Have heard similar things from other folks too so I guess it's normal. :p
     
  4. Apr 7, 2012 at 7:00 PM
    #4
    splitbolt

    splitbolt Well-Known Member

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Member:
    #32761
    Messages:
    2,049
    Gender:
    Male
    Ozarks
    Vehicle:
    2016 TRD OFFROAD DCSB MGM
    ABS system check.
     
  5. Apr 9, 2012 at 8:23 PM
    #5
    Fury

    Fury [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2012
    Member:
    #72221
    Messages:
    124
    Gender:
    Male
    Hi all.

    Thanks for the responses - I figured it was normal.

    I talked to my dealer today. They assured me this is a completely normal sound from my truck. I started talking to the service department when the business manager came by and told me it was completely normal.

    So although I got no answer as to exactly what it is that makes the noise, I do feel better.

    Hi Split.

    Can you elaborate ?

    Normal aside, my inquiring mind still wants to know what is the source of the noise.

    Thanks.

    Cheers
    Ray.
     
To Top