1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Driver side brake light doesn't work

Discussion in 'Lighting' started by GA_TACO4x4, Dec 18, 2011.

  1. GA_TACO4x4

    GA_TACO4x4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Member:
    #11259
    Messages:
    1,146
    Gender:
    Male
    here 'n there
    Vehicle:
    07 DCSB 4x4
    marathon superhide max-4 seat covers, weathertechs, maglite mod, 20% tint, 2" leveling kit, leaf spring tsb.
    bulb looks fine. cant find any blown fuses. and the bulb works when the running/headlights are on. just doesnt light up when u apply brakes. any suggestions?
     
  2. 2000GTacoma

    2000GTacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Member:
    #50183
    Messages:
    2,183
    Gender:
    Male
    Snow Hill NC
    Vehicle:
    00 Tacoma Ext. 3.4L SR5
    replace the bulb
     
  3. joes06tacoma

    joes06tacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Member:
    #28588
    Messages:
    3,067
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joe
    Central Coast, CA
    Vehicle:
    06 4x4 Off Road Access Cab v6 6spd
    LEER Shell with dome lights operated with 3 way switches, aux backup lights with relay and 3 position switch, modified wiring to compass/temp display and clock to include switch that disables dimming function (poor man's DRL solution), Scan Gauge 2
    Or swap it out with the one on the other side. Just for testing purposes.

    No sense in going crazy troubleshooting just yet.

    Beyond that, get a meter or test light and check for power.
     
  4. GA_TACO4x4

    GA_TACO4x4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Member:
    #11259
    Messages:
    1,146
    Gender:
    Male
    here 'n there
    Vehicle:
    07 DCSB 4x4
    marathon superhide max-4 seat covers, weathertechs, maglite mod, 20% tint, 2" leveling kit, leaf spring tsb.
    Bulb doesn't look blown none of the fitament (?) was broken but I did swap in a new one and it works fine. Guess I was just over complicating the situation :rolleyes:
     
  5. 2000GTacoma

    2000GTacoma Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2011
    Member:
    #50183
    Messages:
    2,183
    Gender:
    Male
    Snow Hill NC
    Vehicle:
    00 Tacoma Ext. 3.4L SR5
    no big deal thats tw for ya
     
  6. kharv3st

    kharv3st Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Member:
    #74750
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    I'm having the same issue, did a new bulb resolve?

    A little google research suggests that the bulbs may have two filiments, and only the one is burnt out - explaining why the tail light still lights up but doesn't get brighter.
     
  7. clarkie152

    clarkie152 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 25, 2009
    Member:
    #28146
    Messages:
    542
    Gender:
    Male
    MA
    Vehicle:
    13 MGM Tacoma DCSB
    None, yet
    :cheers:
     
  8. GA_TACO4x4

    GA_TACO4x4 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Member:
    #11259
    Messages:
    1,146
    Gender:
    Male
    here 'n there
    Vehicle:
    07 DCSB 4x4
    marathon superhide max-4 seat covers, weathertechs, maglite mod, 20% tint, 2" leveling kit, leaf spring tsb.
    yep new bulb fixed it. no problems since
     
  9. kharv3st

    kharv3st Member

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Member:
    #74750
    Messages:
    5
    Gender:
    Male
    Sure enough, new bulb fixed it here as well
     
  10. 97yota4wd

    97yota4wd Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Member:
    #42280
    Messages:
    13,025
    Gender:
    Male
    First Name:
    Eric
    Mesa, AZ
    Vehicle:
    alot of metal, small engine, decent travel.
    caged, camburg long travel, 50t leafpack (soon to be installed) light rack over cab, 5pt harnesses etc
    this is happening on my car, guess i need a new bulb! tw for the win again:)
     
To Top