1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Driver's side defroster ?

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by jrws6, Nov 5, 2008.

  1. Nov 5, 2008 at 9:26 PM
    #1
    jrws6

    jrws6 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Member:
    #5668
    Messages:
    232
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Western North Carolina
    Vehicle:
    07, Dodge Ram 35004x4 Cummins Turbo Diesel 6M
    I have noticed lately that my 2008 4wd access cab, that the defroster on the drivers side doesnt blow any air. I have installed a CD player, and dont want the stealership to say that the cd player caused the issue. Has anyone else experienced this problem?
     
  2. Nov 5, 2008 at 9:33 PM
    #2
    SocalMan22

    SocalMan22 Founder Socaltacomas.com

    Joined:
    Mar 25, 2007
    Member:
    #1146
    Messages:
    8,136
    Gender:
    Male
    First Name:
    Steve-0
    So*Cal
    Vehicle:
    06 PreRunner Dbl Cab
    What Mods!
    Did you double check to see if everything is connected back together a wire pinching
     
  3. Nov 6, 2008 at 12:18 AM
    #3
    jrws6

    jrws6 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Member:
    #5668
    Messages:
    232
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Western North Carolina
    Vehicle:
    07, Dodge Ram 35004x4 Cummins Turbo Diesel 6M
    Yep, everything looks like it should. Nothing out of place as far as I can tell.
     
  4. Nov 6, 2008 at 6:47 AM
    #4
    evan

    evan Well-Known Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Member:
    #10379
    Messages:
    302
    Gender:
    Male
    SK, Canada
    You don't need to prove it wasn't the cd player that caused the problem. It would be them who needs to prove it did cause it if they're going to use it as an excuse not to fix the real issue.
     
  5. Nov 6, 2008 at 7:01 AM
    #5
    lsocoee

    lsocoee My hair is all natural Moderator

    Joined:
    Feb 9, 2007
    Member:
    #872
    Messages:
    10,165
    First Name:
    Hotdog
    Vehicle:
    2007 PreRunner SR5 Double Cab
    Wet Okole Underwear
    did the cd player install require any reshaping of the AC ducts?
     
  6. Nov 6, 2008 at 4:37 PM
    #6
    jrws6

    jrws6 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Member:
    #5668
    Messages:
    232
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Western North Carolina
    Vehicle:
    07, Dodge Ram 35004x4 Cummins Turbo Diesel 6M
    No nothing like that just plug in and bolt up. Thanks for the input fellas. I will just make myself an appointment for this and the Rear Spring TSB tomorow.[​IMG]
     
  7. Dec 5, 2008 at 11:15 AM
    #7
    jrws6

    jrws6 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Apr 1, 2008
    Member:
    #5668
    Messages:
    232
    Gender:
    Male
    First Name:
    Jason
    Western North Carolina
    Vehicle:
    07, Dodge Ram 35004x4 Cummins Turbo Diesel 6M
    UPDATE:

    Stealership tried tosay that my CD player install could be the reason my DEFROSTER wasnt working.
    I told them that I installed it, and that when the Service Tech found the problem If they thought it was from the CD to show me and prove.

    This got them to say that they had to charge 75.00 to remove the CD player. WTF!!!
    I said no way, give me 2 minutes and a 10mm nutdriver, and a phillips, and I will take it out.

    They ordered my parts for the TSB, and said that I could bring it back without the CD player installed, and they would fix the defroster.
    Turns out it was a bad accuator, Not becauce of a sony CD player.

    No problems on the TSB, after they got all the parts, Jim Barkley Toyota of Asheville, NC
     
To Top