1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

dt longtube headers and check enine light

Discussion in '2nd Gen. Tacomas (2005-2015)' started by jibjab1a7, Dec 12, 2009.

  1. Dec 12, 2009 at 3:09 PM
    #1
    jibjab1a7

    jibjab1a7 [OP] New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Member:
    #26728
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    First Name:
    jay
    valdosta
    Vehicle:
    09 prerunner
    dt longtube headers, urd y pipe, borla catback, aem intake, airraid throtle body spacer, and camburg LT when i get the money
    after installing dtlong tube headers, urd y pipe and 02 simulator my check engine light and traction control lightcame on i just put them on and im beat so i really didnt do much troubleshooting yet. i was just wondering if anyone had the same problem with the same set up? i was thinking its because the simulator was set up for a stock truck with the only mod being the headers and my intake might be trowing it off. or it might be a simple leak or weak conection with the sim and the ecu. any advise would be helpfull especially if you have the same headers as me
     
  2. Dec 12, 2009 at 3:11 PM
    #2
    Untamed_SS

    Untamed_SS Stayed Up Too Late

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Member:
    #10163
    Messages:
    1,962
    Gender:
    Male
    First Name:
    Adam
    Haughton, Louisiana
    Vehicle:
    08 Speedway Blue Access Cab
    Alpine iDA-X200 Deck, Rockford P3, Infinity 1600 A Amp, Black Badges, "KnightRider Mod", Back-up lights. Painted Engine Cover. TRD QuickShifter & Shift Knob. MAF Calibrator. Doug Thorley LT Headers. Custom Y-Pipe. Flowmaster 50 series. Satoshi Grill
    look over your wires again with the sim. I forgot to do one and my truck was idling at 2500 rpm with the light on. :eek:

    Then I sodered (sp?) it up and it was all gravy. :p
     
To Top