1. Welcome to Tacoma World!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Tacoma discussion topics
    • Communicate privately with other Tacoma owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Electric engine noise coming from V6.

Discussion in '2nd Gen. Tacomas' started by Hiatt1991, Nov 4, 2010.

  1. Nov 4, 2010 at 11:18 PM
    #1
    Hiatt1991

    Hiatt1991 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Member:
    #41917
    Messages:
    8,228
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hiatt
    Flagstaff, AZ
    Vehicle:
    2005 Tacoma Prerunner SR5 TRD offroad
    4" Bodylift 12" Offroad shock spacers Turbo Encabulator
    Hi guys. I have an 05 tacoma trd offroad. All is stock except a flowmaster exhaust I put on. I noticed this today. When I slowly move forward from a complete stop, I hear a kind of electric engine sound or whinning noise comming from the front end. Its not at all loud but I was just wondering if this is normal. Thanks.
     
  2. Nov 5, 2010 at 12:04 AM
    #2
    Hiatt1991

    Hiatt1991 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Member:
    #41917
    Messages:
    8,228
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hiatt
    Flagstaff, AZ
    Vehicle:
    2005 Tacoma Prerunner SR5 TRD offroad
    4" Bodylift 12" Offroad shock spacers Turbo Encabulator
  3. Nov 5, 2010 at 12:09 AM
    #3
    BakoTruck

    BakoTruck Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Member:
    #16674
    Messages:
    2,852
    Gender:
    Male
    First Name:
    Herbie Hancock
    Bakersfield, CA
    Vehicle:
    05 PreRunner TRD
    Mostly stock for now, I have added a cb radio, various cheap mods and I plan on adding aftermarket wheels and other items in the future.
    Do you hear this noise after starting it up, and then putting it into gear and moving forward?
     
  4. Nov 5, 2010 at 12:15 AM
    #4
    Hiatt1991

    Hiatt1991 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Member:
    #41917
    Messages:
    8,228
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hiatt
    Flagstaff, AZ
    Vehicle:
    2005 Tacoma Prerunner SR5 TRD offroad
    4" Bodylift 12" Offroad shock spacers Turbo Encabulator
    Well its every time I go from dead stop to moving forward slowly.
     
  5. Nov 5, 2010 at 12:43 AM
    #5
    BakoTruck

    BakoTruck Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Member:
    #16674
    Messages:
    2,852
    Gender:
    Male
    First Name:
    Herbie Hancock
    Bakersfield, CA
    Vehicle:
    05 PreRunner TRD
    Mostly stock for now, I have added a cb radio, various cheap mods and I plan on adding aftermarket wheels and other items in the future.
    Well, I was going to suggest it was the ABS. But that's only after first start up and not every time you move forward from a full stop.

    To be honest with you I'm not sure what it is or could be. It's an 05, I'm sure if it was something major you would have already had some problems by now. Could be a lot of different things.
    I say just keep driving it and not worry about it. Keep up on maintenance and if the sound gets worse or more frequent, it might be time to take it in. I'm sure you already have opened up the hood and took a look, if you haven't you should take a look.

    Hopefully some one else can chime in and give some suggestions on what it could be.
     
  6. Nov 5, 2010 at 9:36 AM
    #6
    Hiatt1991

    Hiatt1991 [OP] Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Member:
    #41917
    Messages:
    8,228
    Gender:
    Male
    First Name:
    Hiatt
    Flagstaff, AZ
    Vehicle:
    2005 Tacoma Prerunner SR5 TRD offroad
    4" Bodylift 12" Offroad shock spacers Turbo Encabulator
    Thanks man. Ive heard it on a lot of other cars. I usually never slow accelerate so maybe its just something I never noticed.
     
To Top